Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια το επόμενο τριήμερο


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φθάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ στα νότια και δυτικά παράλια. Η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18-19 βαθμούς στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι εξασθενούν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 10 στα παράλια και -2 στη χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Από αύριο μέχρι και την Παρασκευή η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σχετικά χαμηλές πιέσεις, ασταθείς αέριες μάζες και θερμοκρασίες λίγο πιο κάτω από τις κανονικές για την εποχή.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται χαλαζόπτωση. Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα 1600μ και άνω, με χιονόστρωση από τα 1700μ και άνω. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν τοπικές βροχές και πιθανό καταιγίδες. Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Κυριακή σημειώνει άνοδο.