Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά-ημιορεινά κυρίως της επαρχίας Λεμεσού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν νότια κίνηση και ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά μέχρι και τα νότια παράλια πάλι τις επαρχίας Λεμεσού. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η πιθανότητα βροχόπτωσης ανέρχεται στο 50% για την περιοχή του Τροόδους και 40% για Λεμεσό, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες, όπως μπορείτε να δείτε στα Locations. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, το απόγευμα οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα θα εμφανιστεί τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο ο καιρός μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινή χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνοδος θερμοκρασίας και εξασθένιση ανέμων.

Την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας και θα κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή.

Από την Τετάρτη μέχρι το τέλος της βδομάδας, ο καιρός συνεχίζει κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.