Τοπικές βροχές και καταιγίδες απόψε και αύριο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες απόψε και αύριο

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασθενής χαμηλή πίεση και Trough (Σκάφη) στα 500-mb επηρεάζουν την περιοχή από τα δυτικά.

Τοπικές βροχές σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα σήμερα στην οροσειρά του Τροόδους, ενώ δεν επηρεάστηκαν άλλες περιοχές όπως φαίνεται στην εικόνα του ραντάρ που ακολουθεί (14:18 Τοπική Ώρα). Τα φαινόμενα ήταν λιγότερα από ότι αναμενόταν εξαιτίας καθυστέρησης στην άφιξη του αδύναμου και μη οργανωμένου συστήματος που μας επηρεάζει από τα δυτικά. Όσον αφορά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες που είχαμε προαναφέρει στο πρωινό μας δελτίο για κυρίως νωρίς απόψε το βράδυ, και αυτό το σύστημα παρουσιάζει με τη σειρά του μια καθυστέρηση, ως εκ τούτου τα φαινόμενα αναμένονται κυρίως μετά τα μεσάνυχτα και τις αυγινές ώρες. Τις επόμενες ώρες θα αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές και πυρήνες καταιγίδων στις περιοχές που αναφέρουμε πιο κάτω και μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσω του Ραντάρ εδώ.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά όμως νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στο θαλάσσιο χώρο δυτικά και βόρεια του νησιού, αλλά και σε βόρεια και δυτικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες οι βροχές/καταιγίδες θα κινηθούν νότια-νοτιοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές τοπικά. Η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40% για το δυτικό μισό του νησιού, ορεινά και βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα είναι πιο μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στα βόρεια και ορεινά κυρίως συννεφιασμένος όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και στα ορεινά. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες με χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η πιθανότητα βροχόπτωσης ανέρχεται στο 50% για την περιοχή του Τροόδους και 40% για Λεμεσό και 30% σε Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες, όπως μπορείτε να δείτε στα Locations. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνοδος θερμοκρασίας.

Από την Κυριακή μέχρι το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.