Υποχωρούν οι ψυχρές αέριες μάζες

Υποχωρούν οι ψυχρές αέριες μάζες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Οι ψυχρές αέριες μάζες που επηρεάζουν την περιοχή μας κινούνται βορειοανατολικά και ανοίγουν το δρόμο σε πιο θερμές αέριες μάζες. Κυρίως το τελευταίο 24ωρο επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες κυμαίνονται από 2 έως 5 περίπου βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Χθες βράδυ η θερμοκρασία στον Όλυμπο κατήλθε στους μείον 4.4 βαθμούς και στους μείον 2.2 στο Ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος. Οι θερμοκρασίες απόψε στα ορεινά θα είναι πιο ψηλές σε σχέση με χθες βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι θερμοκρασίες θα είναι πιο κάτω. Οι θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της μέρας ήταν επίσης χαμηλές. Στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία στη διάρκεια της μέρας ήταν 17 βαθμοί, που είναι 4 βαθμοί πιο κάτω από την κανονική. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή η θερμοκρασία ήταν 28 βαθμοί.


Η πιο πάνω εικόνα είναι από τον σταθμό του Τμήματος Μετεωρολογίας στον Όλυμπο.

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και –1 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές, λεπτές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά 1-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 6 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και ψυχρός. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και 0 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και παραμένει κοντά στα επίπεδα της Παρασκευής.

Μέσα στη νέα βδομάδα οι πιθανότητες για βροχές αυξάνονται αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ή ξεκάθαρο προς το παρόν.

Map: http://www.unisys.com/