Απίστευτες εισροές νερού στα μέσα Ιουνίου

Απίστευτες εισροές νερού στα μέσα Ιουνίου

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μετά τις εκτεταμένες καταιγίδες των τελευταίων ημερών στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, άρχισαν και πάλι να τρέχουν ορμητικά αρκετοί ποταμοί.

Οι εισροές διπλασιάστηκαν χθες Παρασκευή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και πλησίασαν το μισό Ε.Κ.Μ. νερού όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Μετά τις χθεσινές και σημερινές βροχές, οι εισροές αυξήθηκαν περαιτέρω και κάποια φράγματα αναμένεται να υπερχειλίσουν και πάλι.

Οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες ακόμη (5-8), στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού αλλά σε πιο τοπικό επίπεδο τις πλείστες ημέρες διατηρώντας ή αυξάνοντας περαιτέρω τις εισροές.

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικά ακραίες καταιγίδες σήμερα Σάββατο – Πορτοκαλί προειδοποίηση από Kitasweather

Στο πιο κάτω σημερινό βίντεο, βλέπετε τον ποταμό Διαρίζου να καταλήγει στο φράγμα της Αρμίνου αρκετά ορμητικά. Η πληρότητα στο φράγμα της Αρμίνου βρισκόταν στο 80% χθες και υπολείπονταν μόλις 0.9 Ε.Κ.Μ. νερού. Το ΤΑΥ παρακολουθεί συνεχώς τη στάθμη και τα αποθέματα νερού στο φράγμα της Αρμίνου και εκτρέπει τις ανάλογες ποσότητες προς τον Κούρη ώστε η Αρμίνου να μην υπερχειλίσει.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου.

Γεφύρι τσιελεφου. Καταλήγει φράγμα Αρμινου και από κει στο Κουρη. Θα τον γεμίσει Αύγουστο το Κουρρη και όπου θέλετε γράψετε το

Posted by Artemis Artemiou on Saturday, June 15, 2019

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει το ενδεχόμενο να πλησιάσουμε ή/και να ξεπεράσουμε ελαφρώς την μέγιστη, συνολική πληρότητα όλων των μεγάλων φραγμάτων, αυτού του υδρολογικού έτους που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Στις Τοποθεσίες (ΛευκωσίαΛεμεσόςΛάρνακαΠάφος,  ΠαραλίμνιΤρόοδος (1900 μέτρα)), μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.