Χτύπησε μέγιστη πληρότητα στα μέσα Ιουνίου ο Κούρης - Αναλυτικά οι μετρήσεις

Χτύπησε μέγιστη πληρότητα στα μέσα Ιουνίου ο Κούρης - Αναλυτικά οι μετρήσεις

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μετά τις βροχές του τελευταίου 4ήμερου που σημειώνονται σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές, έχουν κατέβει αρκετοί ποταμοί, με τις εισροές να είναι πολύ αυξημένες για την εποχή.

Η εισροή νερού στα φράγματα το προηγούμενο 4ήμερο, ανήλθε στα 1.286 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 260.510 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 92.2% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 21.8%.

Παρόλο που έχει αυξηθεί η κατανάλωση τις τελευταίες εβδομάδες, εντούτοις η συνολική πληρότητα αυξήθηκε λόγω των τοπικά έντονων βροχών που σημειώνονταν τις τελευταίες ημέρες στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού.

Διαβάστε εδώ πότε καταγράφηκε η μέγιστη πληρότητα φέτος η οποία ήταν η 2η καλύτερη που έχει ποτέ καταγραφεί.

‘Εσπασε και το ρεκόρ εισροών Ιουνίου μέσα στο τελευταίο 4ήμερο. Οι συνολικές εισροές μέχρι σήμερα για αυτό τον μήνα βρίσκονται στα 3.773 Ε.Κ.Μ. Το προηγούμενο ρεκόρ εισροών κατείχε ο Ιούνιος του 2003, με συνολικές εισροές 3.070 Ε.Κ.Μ νερού.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του μήνα Μάρτη σπάσαμε το απόλυτο ρεκόρ εισροής νερού σε ένα υδρολογικό έτος, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και ακόμη 1 ρεκόρ, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης, έχουμε σπάσει και άλλα 2 ρεκόρ μέσα στον Ιανουάριο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, 1 ρεκόρ μέσα στον Απρίλη, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, με πιο πρόσφατο αυτό για μήνα Μάιο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Για τις αναλυτικές εισροές πατήστε εδώ.

Η κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα του Κούρη εχθές 17/6/2019 και η οποία αναρτήθηκε στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου από την Andrie Tryfonos.

Πιο κάτω ακολουθούν βίντεο που αναρτήθηκαν στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου

Ο ποταμός Καρκώτης σήμερα ορμητικός Κακοπετριά

Posted by Raphael Michaelides on Monday, June 17, 2019

Γεφύρι Τζελεφού σήμερα.

Posted by Michalis Kyriacou on Monday, June 17, 2019

Posted by Doxa Paraskeva on Monday, June 17, 2019

Φράγμα Τριμίκλινης σήμερα

Posted by Raphael Michaelides on Monday, June 17, 2019

Συμβαίνει τώρα. Μετά από την σημερινή βροχόπτωση, ξανάρχισε να τρέχει ορμητικά και πάλι ο ποταμός Ξυλούρικος που διασχίζει το χωριό Καπηλειό της επαρχίας Λεμεσού και καταλήγει στο φράγμα Κούρρη

Posted by Andreas Hadjiandonis on Monday, June 17, 2019

Στις Τοποθεσίες (ΛευκωσίαΛεμεσόςΛάρνακαΠάφος,  ΠαραλίμνιΤρόοδος (1900 μέτρα)), μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.