Η βροχόπτωση Ιουνίου ξεπέρασε το 250%

Η βροχόπτωση Ιουνίου ξεπέρασε το 250%

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μετά τις τοπικές βροχές του τελευταίου 4ημέρου, η βροχόπτωση για το μήνα Ιούνιο εκτοξεύθηκε στο 265%, από το 127% που ήταν μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής. Η βροχόπτωση από 1/10/2018 βρίσκεται στο 154% (εξαιρετική πολυομβρία). Η τελευταία φορά που η χρονιά έκλεισε ως εξαιρετική πολυομβρία (>130%), ήταν πριν από ακριβώς 50 χρόνια.

Η βροχόπτωση του προηγούμενου 24ώρου, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 0 έως 60.0 χιλιοστά. Για τις αναλυτικές μετρήσεις πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Χτύπησε μέγιστη πληρότητα στα μέσα Ιουνίου ο Κούρης – Αναλυτικά οι μετρήσεις

Απίστευτες εισροές νερού στα μέσα Ιουνίου

Αυξήθηκε η εισροή νερού στον Κούρη καλοκαιριάτικα (βίντεο/εικόνες)

Διαβάστε σε ποιο χωριό ξεπεράστηκε το 600% της βροχόπτωσης σε ~ 1 ώρα

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε εδώ και για την προειδοποίηση πατήστε εδώ.

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 4ήμερο:

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 42.6 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 8.1 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 16.3 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 13.4 mm
Spectus – Λεμεσός: 11.9 mm
Χάνι – Λεμεσός: 4.3 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 0 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 16.3 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 0 mm

Οι ποσότητες βροχής που καταγράφηκαν εχθές Δευτέρα, 17/6/2019, σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, βάσει των βροχομετρικών σταθμών του Σ.Α.Λ.Α είναι:

Oval: 6.6 mm 
Ιστιοπλοικό Λεμεσού: 0.8 mm
Μαρίνα Λεμεσού: 1.8 mm
Μονή: 0 mm
Γαρύλλης: 11.4 mm
Άγιος Αθανάσιος: 20 mm
Αγία Φύλα: 39.6 mm
Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού: 1.8 mm
Γερμασόγεια: 4.6 mm
Δημοτικό Αγίου Τύχωνα: 0 mm

Η μέγιστη ραγδαιότητα καταγράφηκε στην Αγία Φύλα (όπου ήταν και το επίκεντρο των προβλημάτων) και έφτασε τα 2.6 χιλιοστά σε ένα λεπτό και τα 19.7 χιλιοστά σε 10 λεπτά. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε βίντεο από την περιοχή της Αγίας Φύλας εχθές.

Αγια Φυλα.. Κατακλυσμος! ?

Posted by Theodosis Theodosiou on Monday, 17 June 2019

Επίσης, βροχόμετρο που έχουμε στην Μέσα Γειτονιά (Πάνθεα) υπερχείλησε στα 60 χιλιοστά.

Βάσει των πιο πάνω μετρήσεων, το επίκεντρο της καταιγίδας φαίνεται να ήταν ελαφρώς βόρεια του αυτοκινητόδρομου και κινήθηκε από την Γερμασόγεια προς Αγία Φύλα.

Το υδρολογικό έτος που διανύουμε βρίσκεται στη δεύτερη θέση από τότε που υπάρχουν στοιχεία (1901), με 757.7 mm μέχρι στιγμής. Η πιο υψηλή μέση βροχόπτωση σε ένα υδρολογικό έτος ήταν το 1968/1969, με 800 χιλιοστά βροχής.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ισχυρή καταιγίδα που επηρέασε τα ανατολικά τμήματα της Λεμεσού εχθές Δευτέρα, 17/6/2019.

Στις Τοποθεσίες (ΛευκωσίαΛεμεσόςΛάρνακαΠάφος,  ΠαραλίμνιΤρόοδος (1900 μέτρα)), μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

1 Comment

  1. Έρικ Κίτα, σε ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για τις λεπτομερείς αναφορές σου. Επίσης, μιά εισήγηση: είναι καθόλου δυνατή η ανάρτηση στη σελίδα, της μέτρησης του σταθμού της Μέσα Γειτονιάς καθώς και των υπόλοιπων σταθμών της Λεμεσού που αναφέρεις πιο πάνω;