Στο 238% η βροχόπτωση του μήνα στον Πρόδρομο (Pics+Video)

Στο 238% η βροχόπτωση του μήνα στον Πρόδρομο (Pics+Video)

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μετά από επτά συνεχόμενες μέρες (30/4/2017-6/5/2017) με τοπικές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονταν κυρίως στην περιοχή του Τροόδους, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, η βροχόπτωση του μήνα που διανύουμε έχει φθάσει το 17% ενώ ο Απρίλης έκλεισε στο 63%. Η βροχόπτωση του χρόνου βρίσκεται στο 80%. Να θυμίσουμε ότι η περσινή χρονιά κάλυψε μόλις το 61% της κανονικής του χρόνου.

Στον Πρόδρομο καταγράφηκε η πιο ψηλή βροχόπτωση με 82.2 χιλιοστά την περασμένη Παρασκευή 5/5/2017, με την βροχόπτωση να φτάνει στο 238% για τον μήνα. Οι καταιγίδες που σημειώθηκαν κατά τις ημερομηνίες που προαναφέραμε ήταν, σε αρκετές περιπτώσεις, έντονες με χαλάζι. Σε κάποιες περιπτώσεις το χαλάζι ήταν έντονο και προκάλεσε αρκετές ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες και φρουτόδεντρα, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν από το χωριό Αγρίδια.

Καταγράφηκε επίσης αύξηση στη ροή νερού στα φράγματα. Το τριήμερο 5-6-7 Μαίου όπου στο φράγμα του Κούρη καταγράφηκαν 0.127 Ε.Κ.Μ εισροής νερού, και στα φράγματα της Αρμίνου και του Ασπρόκρεμμου 0.101 και 0.40 Ε.Κ.Μ εισροής νερού αντίστοιχα. Η συνολική χωρητικότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 29.8% ενώ την αντίστοιχη περσινή μέρα η χωρητικότητα ήταν 36.2%.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πόσο αυξάνεται η ροή νερού στον ποταμό του Κούρη που καταλήγει στον υδατοφράχτη του Κούρη στις 3/5/2017, λίγο μετά από τις καταιγίδες που επηρέασαν κυρίως τα νότια τμήματα του Τροόδους. Παρόμοια σκηνικό είχαμε και στις 4-5 του μήνα, λίγο μετά την εκδήλωση καταιγίδων στην περιοχή.