Στο 60% η βροχόπτωση του μήνα

Στο 60% η βροχόπτωση του μήνα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μετά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες του τελευταίου τριημέρου η βροχόπτωση του μήνα έχει ανέλθει από το 17% στο 60%. Η βροχόπτωση του χρόνου βρίσκεται στο 82%.
Στο Σταυρό της Ψώκας καταγράφηκε η πιο ψηλή βροχόπτωση με 33.7 χιλιοστά στο σύνολο του τριημέρου, με την βροχόπτωση να φτάνει στο 133% για τον μήνα.

Ωστόσο, η ροή νερού στα φράγματα έχει μειωθεί πολύ τις τελευταίες μέρες. Το τελευταίο τριήμερο είχαμε μόλις 0.148 Ε.Κ.Μ εισροή νερού. Η συνολική χωρητικότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 29%, ενώ την αντίστοιχη περσινή μέρα η χωρητικότητα ήταν 35.3%. Πέρσι η συνολική εισροή ήταν μόλις 17.907 Ε.Κ.Μ νερού, ενώ μέχρι στιγμής φέτος έχει φτάσει τα 48,248 Ε.Κ.Μ νερού.

Με τις βροχές που αναμένονται το απόγευμα, απόψε και αύριο, υπολογίζουμε ότι η βροχόπτωση του μήνα θα πλησιάσει τα κανονικά επίπεδα.

2 Comments

  1. Πληρότητα και όχι χωρητικότητα. Χωρητικότητα είναι η συνολική ποσότητα που μπορούν να συγκεντρώσουν τα φράγματα όταν είναι τελείως γεμάτα. Πληρότητα είναι η πραγματική ποσότητα που περιέχουν τα φράγματα μέχρι στιγμής.