Ξεκίνησαν οι πρώτες εισροές νερού στα φράγματα - Αυξάνονται τις επόμενες ημέρες

Ξεκίνησαν οι πρώτες εισροές νερού στα φράγματα - Αυξάνονται τις επόμενες ημέρες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 3ήμερο ανήλθε στα 0.135 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 0.254 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων έπεσε στο 80.2% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 12.6%.

Αν και οι εισροές συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (οι οποίες μειώθηκαν στις 7 χιλιάδες το τελευταίο διάστημα), εντούτοις με τις τελευταίες βροχές οι εισροές αυξήθηκαν στο φράγμα του Κούρη, της Γερμασόγειας και της Αρμίνου.

Οι εισροές αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, αφού αναμένονται περισσότερες βροχές, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, οι συνολικές εισροές θα κυμανθούν μεταξύ 1.5 – 3 Ε.Κ.Μ, αναλόγως του που θα παρατηρηθούν τα επίκεντρα των βροχών τις επόμενες ημέρες. Αν φανούμε τυχεροί, η πληρότητα θα σταθεροποιηθεί ή και θα αυξηθεί ελαφρώς.

Η συνολική πληρότητα είναι για πρώτη φορά τόσο υψηλή για τέτοια εποχή (μέσα Oκτωβρίου), εντούτοις όσο εύκολα “γεμίσαν” τα φράγματα, τόσο εύκολα μπορούν και να αδειάσουν. Στο μέλλον σίγουρα θα έρθουν άσχημες υδρολογικές χρονιές με μειωμένα αποθέματα νερού βάσει κλιματολογίας γι΄αυτό θα ήταν καλό όλοι μας να κάνουμε όσο περισσότερη οικονομία γίνεται και να μην κάνουμε άσκοπες καταναλώσεις (πχ. πλένοντας τα πεζοδρόμια με το λάστιχο).

Ακολουθεί βίντεο από τον ποταμό Λιμνάτη ο οποίος τροφοδοτεί το φράγμα του Κούρη, χθες Κυριακή 20/10/2019.

Ποταμός Λιμνατης που καταλήγει στο φράγμα του Κουρρη….

Posted by Παναγιώτης Ευαγγελου on Sunday, 20 October 2019

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τo γεφύρι του Τζιελεφού, χθες Κυριακή, 20/10/2019, και η οποία αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ από τον Simon Evangelou.