Ξεπέρασε το 50% η βροχόπτωση του μήνα

Ξεπέρασε το 50% η βροχόπτωση του μήνα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Τα δύο συστήματα τα οποία επηρέασαν την περιοχή μας το Σαββατοκύριακο έδωσαν βροχές σε όλο το νησί, ωστόσο τοπικά το ύψος βροχής ήταν πολύ χαμηλό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας, καταγράφηκαν από 0.5 έως 30.7 χιλιοστά, με μέσο ύψος βροχής 8 χιλιοστά. Οι πιο πολλές βροχές καταγράφηκαν στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά. Η βροχόπτωση για το μήνα Ιανουάριο από το 46% ανήλθε στο 54% και η βροχόπτωση για τους μήνες Οκτώβριο-Ιανουάριο ανήλθε στο 63%. Για να δείτε όλες τις μετρήσεις πατήστε εδώ.

Το σύστημα που μας επηρέασε το Σάββατο συμπεριφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό όπως αναμενόταν, ενώ το σύστημα της Κυριακής έφτασε στην περιοχή μας πολύ πιο εξασθενημένο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λιγότερες βροχές από ότι αναμέναμε αρχικά, τόσο σε έκταση όσο και σε ένταση.

Στο χάρτη συνολικής βροχόπτωσης για τα δύο συστήματα που σας παρουσιάσαμε το απόγευμα του Σαββάτου, υπολογίζαμε ποσότητες βροχής από 3 έως 45 χιλιοστά βροχής, με μέσο ύψος βροχής από 9-14 χιλιοστά. Πλησιάσαμε τις κατώτερες τιμές κυρίως από το πρώτο σύστημα.

Όταν ένα σύστημα ακολουθείται αμέσως από ένα δεύτερο, οι παραμικρές αλλαγές που παρατηρούνται στο πρώτο μπορεί να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά του δεύτερου, καθιστώντας έτσι δυσκολότερες τις ακριβείς μετεωρολογικές προβλέψεις.

Πιο κάτω μπορείτε να συγκρίνετε τους χάρτες.

Η εισροή νερού στα φράγματα το τριήμερο ήταν 0.353 Ε.Κ.Μ νερού και από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα 4.863, με την πληρότητα των φραγμάτων να φτάνει στο 13.9%. Την αντίστοιχη περσινή μέρα η πληρότητα ήταν στο 23.3%.