Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά μεταξύ Πάφου-Λεμεσού

Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά μεταξύ Πάφου-Λεμεσού

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πλήρη κατάσβεση της μεγάλων διαστάσεων φωτιάς που καίει σε αγροτικές περιοχές μεταξύ Πάφου και Λεμεσού.

Πέραν των 15 εστιών φωτιάς ξέσπασαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα στην περιοχή Ορείτες της επαρχίας Πάφου και έχουν κατακάψει μεγάλες εκτάσεις από άγρια χόρτα, χαμηλή βλάστηση, καλλιέργειες, αλλά και πευκοδάσος.

Κάποια από τα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα και για την κατάσβεσή τους δίνουν μάχη επίγειες δυνάμεις του τμήματος δασών, της πυροσβεστικής, του ταμείου θύρας, της πολιτικής άμυνας καθώς και εθελοντές.

Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος και στην κατάσβεση συνδράμουν όλα τα εναέρια μέσα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων από δυτικές κατευθύνσεις, με την ένταση τους να φθάνει τα 5 με 6 μποφόρ, με ριπές 7 μποφόρ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η κατάσβεση θα είναι δύσκολη και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παρατηρηθούν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά ξεκίνησε αρχικά στην περιοχή Ορείτες, παρά την κοινότητα Αρχιμανδρίτα της επαρχίας Πάφου και επηρέασε στη συνέχεια περιοχές των κοινοτήτων Κούκλια, Αρχιμανδρίτα, Μούσερε, φθάνοντας μέχρι την περιοχή της κοινότητας Δορά στην επαρχία Λεμεσού.
Η Δορά νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του kitasweather, Έρικ Κίτας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος άμεσο κίνδυνο.

Παρακολουθείστε την επιχείρηση των εναέριων μέσων στην περιοχή Δοράς.

Παρακολουθήστε τη ζωντανή μετάδοση που ο Έρικ Κίτας έκανε λίγο νωρίτερα από την περιοχή Αρχιμανδρίτας.

Ανεξέλεγκτα μέτωπα πυρκαγιάς στην Αρχιμανδρίτα – Δωρά ♨️https://www.kitasweather.com/genika/ektakto-pyrkagia-magalon-diastaseon-me-pollaples-estiew-stin-eparxia-pafou/

Posted by Kitasweather on Friday, August 7, 2020

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πολλαπλές εστίες φωτιάς είναι έργο εμπρηστών.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εμφιαλωμένο νερό και σνακς. Όσοι μπορούν να το παραδώσουν στο συντονιστικό κέντρο 2 χιλιόμετρα…

Posted by Kitasweather on Friday, August 7, 2020