Ισχυρές καταιγίδες με έντονη χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλο σημειώθηκαν σήμερα 7/5/2018 (Vid/Pic)

Ισχυρές καταιγίδες με έντονη χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλο σημειώθηκαν σήμερα 7/5/2018 (Vid/Pic)

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Οι βροχές/καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυμάνθηκαν μέσα στα πλαίσια του χάρτη που σας είχαμε παρουσιάσει από χθες βράδυ και μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό δελτίο εδώ.

Οι πιο ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονταν από έντονες χαλαζοπτώσεις, σημειώθηκαν στις περιοχές που δίναμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχή, αλλά και τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.

Εμπειρικά, σε 2-3 σημεία όπου είχαν εκδηλωθεί οι ισχυρότερες καταιγίδες, η βροχόπτωση πρέπει να ξεπέρασε τα 50 χιλιοστά, αλλά λόγω της τοπικότητάς τους είναι πολύ πιθανό να μην καταγράφηκε από κάποιο βροχόμετρο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κλήρου, νωρίς το απόγευμα.

Το βίντεο και εικόνες που ακολουθούν είναι από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο στην Κλήρου, νωρίς το απόγευμα.

 

 

Αυτή τη στιγμή (17:30), οι πλείστες καταιγίδες έχουν διαλυθεί και η τελευταία καταιγίδα που απέμεινε στα βορειοανατολικά, δεν έχει αρκετή ζωή και αναμένεται να διαλυθεί κι αυτή σύντομα.

Όσον αφορά την καιρική εξέλιξη των επόμενων ωρών και ημερών, έχουν παρουσιαστεί κάποιες θετικές αλλαγές και φαίνεται αύξηση και γενίκευση των βροχών σε σχέση με το τι σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δελτίο.

Νέο δελτίο θα βγει αργότερα απόψε. Μέχρι τότε, συστήνουμε να παρακολουθείτε τις αλλαγές στα Locations, που ανανεώνονται πιο συχνά, ανάλογα με τις αλλαγές.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.