Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή της επαρχίας Πάφου - Σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος

Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή της επαρχίας Πάφου - Σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από λίγο μετά το μεσημέρι στο χωριό Αμαργέτη στην επαρχία Πάφου, η οποία μέχρι και αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολύ δύσβατη περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 5 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της Πάφου, 1 από το Φ.Π.Μ του Ταμείου Θήρας, 4 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται με ακόμα 1 ελικόπτερο Μ.Α.Ε.Π Αστυνομίας, άλλα 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από Επαρχία Λεμεσού και ΕΜΑΚ αντιστοίχως, καθώς και από 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Για προληπτικούς σκοπούς η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί για να συνδράμουν αν χρειαστεί σε προληπτική εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών του χωριού Πενταλιά, ανάλογα με την εξέλιξη και συμπεριφορά της πυρκαγιάς.

Οι Αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ίκαρος” και έχουν ανακληθεί άδειες προσωπικού. 

Για οτιδήποτε νεότερο, το συγκεκριμένο άρθρο θα τύχει ανανέωσης.

Κεντρική εικόνα αρχείου

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.