Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στο αρχιπέλαγος Svalbard στον Αρκτικό Κύκλο

Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στο αρχιπέλαγος Svalbard στον Αρκτικό Κύκλο

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Νέο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας καταγράφηκε το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard το οποίο βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 21.7 (22) βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 21.3 βαθμών Κελσίου το οποίο καταγράφηκε στις 16 Ιουλίου 1979.

Τοποθεσία νήσων Svalbard (νησιά στο κόκκινο πλαίσιο)

Σύμφωνα με την Νορβηγική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το ρεκόρ των 21.7 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε μεταξύ των ωρών 17:00-18:00 στην πόλη Longyearbyen.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε την θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) που προβλεπόταν για το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) του Σαββάτου, 25/07/2020

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Νορβηγική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο μήνας Ιούλιος είναι ο πιο θερμός μήνας για την περιοχή κλιματολογικά, με την μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή, οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το Σάββατο ήταν γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα το σημαντικό λιώσιμο παγετώνων και πιο συγκεκριμένα του παγετώνα στην περιοχή Nybien, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο:

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.