Ο φετινός Ιούλιος κατέγραψε τα περισσότερα 40άρια στη Λευκωσία από το 1983

Ο φετινός Ιούλιος κατέγραψε τα περισσότερα 40άρια στη Λευκωσία από το 1983

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τ.Μ, οι ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στο σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας ήταν αρκετά υψηλές για μήνα Ιούλιο, έτσι που να τον κατατάσσουν ως τον μήνα με την υψηλότερη μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία από το 1983 και εντεύθεν, δηλαδή για τα τελευταία 37 χρόνια. Η μέση ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τον φετινό Ιούλιο όπως υπολογίστηκε για τον σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας ήταν 39.7°C.

Ο Ιούλιος 2020 ήταν και ο μήνας κατά τον οποίο το θερμόμετρο έφτασε ή και ξεπέρασε τους 40°C, περισσότερες φορές από κάθε άλλο Ιούλιο, από το 1983 και εντεύθεν. Συγκεκριμένα, ο σταθμός ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας κατέγραψε συνολικά 20 ημέρες με θερμοκρασία ίση ή μεγαλύτερη των 39.5°C, όπως μπορείτε να δείτε και στην πιο κάτω εικόνα, με μέγιστη θερμοκρασία τους 43.5 βαθμούς Κελσίου την τελευταία ημέρα του μήνα.

Προκαταρκτικά στοιχεία θερμοκρασιών και βροχόπτωσης (Τ.Μ)

Παράλληλα, το Kitasweather εξέδωσε 24 προειδοποίησεις που αφορούσαν υψηλές θερμοκρασίες για περιοχές του εσωτερικού σε σύνολο 31 ημερών. Να σημειώσουμε ότι και τις 24 ημέρες για τις οποίες εκδώθηκαν προειδοποιήσεις, παρατηρήθηκαν θερμοκρασίες των 40 βαθμών Κελσίου τουλάχιστον σε μία ή και παραπάνω περιοχές του εσωτερικού.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.