Ο καταστροφικός κυκλώνας Ίρμα συνεχίζει την πορεία του προς Φλόριντα.

Ο καταστροφικός κυκλώνας Ίρμα συνεχίζει την πορεία του προς Φλόριντα.

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ο κυκλώνας Ίρμα, τώρα κατηγορίας 4 με κέντρο (μάτι) να επηρεάζει τα βόρεια παράλια της Κούβας, κινείται δυτικά όπου αναμένεται να επηρεάσει την Φλόριντα από τα νότια αύριο. H ατμοσφαιρική πίεση βρίσκεται στα 937 mb, οι άνεμοι φτάνουν τα 204 kph με ριπές 250 kph. Λόγω της ανοιχτής θάλασσας, των πολύ θερμών νερών, του αδύναμου wind shear και αυξημένων ποσοστών υγρασίας που θα βρει ο κυκλώνας μεταξύ Κούβας και Φλόριντας, αναμένεται να ενισχυθεί και ίσως ανέβει στην κατηγορία 5 και πάλι πριν επηρεάσει τη Φλόριντα.

Λόγω του πολύ χαμηλού υψομέτρου της χερσονήσου της Φλόριντα εκτιμάται ότι ο Ίρμα θα είναι καταστροφικός ως αποτέλεσμα της ανύψωσης της θάλασσας, των ισχυρών ανέμων και των πλημμύρων που θα προκαλέσουν οι τεράστιες ποσότητες βροχής που θα πέσουν.

Ο Jose που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι κατηγορίας 4 αναμένεται να ακολουθήσει βορειοδυτική πορεία και θα εισέλθει σε πιο κρύα νερά αλλά και σε περιοχές με δυνατό wind shear, όπου θα αρχίσει η σταδιακή εξασθένηση του.

Ο κυκλώνας θα έχει υποβαθμιστεί τη στιγμή που θα επηρεάσει τη Φλόριντα, ωστόσο λόγω του πολύ χαμηλού υψομέτρου της χερσονήσου εκτιμάται ότι ο Ίρμα θα είναι καταστροφικός ως αποτέλεσμα της ανύψωσης της θάλασσας, των ισχυρών ανέμων και των πλημμύρων που θα προκαλέσουν οι τεράστιες ποσότητες βροχής που θα πέσουν.