Το Τρόοδος ντύθηκε στα λευκά(Εικόνες-Βίντεο)

Το Τρόοδος ντύθηκε στα λευκά(Εικόνες-Βίντεο)

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από 1250 μέτρα περίπου, σημειώνονται κατά διαστήματα τις τελευταίες ώρες.

Στην πλατεία του Τροόδους η χιονόστρωση έχει φτάσει τα 3-5 εκατοστά περίπου και στον Όλυμπο τα 5-8 εκατοστά περίπου, μέχρι στιγμής. Η θερμοκρασία είναι γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στην Πλατεία και -2 στον Όλυμπο, όπου επικρατεί παγετός. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή η θερμοκρασία στον Όλυμπο έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε περιοχές όπου εκδηλώθηκαν καταιγίδες, συνοδεύονταν από χαλάζι.

Η πιο ψηλή καταμέτρηση βροχής από τους σταθμούς μας, είναι Στου Κυρ Γιάννη στο Όμοδος με 9.7 χιλιοστά βροχής.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά κατά διαστήματα. Στα νότια τμήματα του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο τοπικά και θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στα ορεινά, πάνω από τα 1250 μέτρα περίπου, θα σημειώνεται χιονόπτωση με χιονόστρωση πάνω από τα 1400 μέτρα περίπου.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί μέτριοι έως πολύ ισχυροί 4-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.
Στα ορεινά πάνω από 1600μ, θα επικρατεί παγετός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά στο ανατολικό 1/4 του νησιού οι τοπικές βροχές θα συνεχίσουν. Στα ορεινά αναμένονται ακόμα λίγα χιόνια. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Η θερμοκρασία θα πέσει τους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και -6 στην Χιονίστρα.

Η συνολική βροχόπτωση από αυτό το σύστημα αναμένεται να κυμανθεί κυρίως από 0.1-20 χιλιοστά περίπου, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα δελτία. Οι μεγαλύτερες ποσότητες αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και ψυχρός. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους ο παγετός θα παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Νέο κύμα κακοκαιρίας ίσως έχουμε γύρω στα μέσα του μήνα.

Ακολουθούν εικόνες και βίντεο από τα χιόνια στο Jubilee Hotel στο Τρόοδος.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

2 Comments

  1. From 13.42Z to 14.42Z the Antalya Rainfall radar was showing different echos and therefore different areas of rain to the echos at the same time from the whole Turkish rainfall radar network map??? The whole network showing a larger area of rain of the passage of that front.as it was breaking up to the Antalya version.