Χειροπέδες σε 32χρονo για την πρόσφατη πυρκαγιά στο Πραστειό Αυδήμου

Χειροπέδες σε 32χρονo για την πρόσφατη πυρκαγιά στο Πραστειό Αυδήμου

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χειροπέδες σε 32χρονο Ελληνοκύπριο πέρασε αργά το απόγευμα η αστυνομία στη Λεμεσό, σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή, μεταξύ των χωριών Πραστειού και Αυδήμου στη Λεμεσό.

Εναντίον του συλληφθέντα προέκυψε μαρτυρία ότι σχετίζεται με την υπόθεση.  Ο ύποπτος ανακρίνεται αυτή την ώρα στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού.  Αν και αρνείται ενοχή στην υπόθεση, αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Ο 32χρονος είναι κάτοικος των δυτικών προαστείων Λεμεσού και ασχολείται με την εκπαίδευση σκύλων. Τα κίνητρα που οδήγησαν στην εγκληματική πράξη του εμπρησμού, πιθανόν να είναι η εκδίκηση για δηλητηρίαση σκύλων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 2:00 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και έλαβε διαστάσεις, με τις τοπικές Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση κατοικιών, λόγω του ότι κινδύνεψαν υποστατικά.

Η πυρκαγιά κατέκαψε δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα, ελιές/χαρουπιές και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια Ίκαρος και Πολύβιος.