Έρχεται η “Λυδία” τα Θεοφάνεια – Η πιο ισχυρή διαταραχή αυτού του χειμώνα

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που θα παρατηρείται αυτό το σαββατοκύριακο (αν και τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως σήμερα Σάββατο), έρχεται νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα.

Νέα κυκλογένεση αναμένεται να παρατηρηθεί σταδιακά από σήμερα Σάββατο στην περιοχή του Αιγαίου πελάγους. Αυτό το νέο χαμηλό, αναμένεται να βαθύνει και να οργανωθεί αρκετά γρήγορα, καθώς κινείται πολύ αργά ανατολικότερα προς την περιοχή μας. Η περιοχή μας θα επηρεαστεί από μέτωπα κακοκαιρίας ενώ την ίδια ώρα, οι προσήνεμες πλαγιές (νότιο μισό οροσειράς Τροόδους) θα ευνοηθούν από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση, όπου αναμένονται και τα πιο μεγάλα συνολικά ύψη βροχής. Κατά το δεύτερο μισό αυτής της διαταραχής αναμένονται και βαριές χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις κυρίως στην περιοχή του Τροόδους. Να σημειώσουμε επίσης, ότι κατά την διάρκεια της διαταραχής, στα προσήνεμα θα πνέουν σφοδροί έως θυελλώδεις άνεμοι. Τοπικά, στο νότιο κυρίως παραλιακό μέτωπο, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τα μεγάλα κύματα που θα δημιουργηθούν. Θα ήταν καλό, όπως σταθεροποιήσετε ή απομακρύνετε αντικείμενα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν.

Η νέα διαταραχή, εν ονόματι “Λυδία”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, θα επηρεάζει την περιοχή μας από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Πέμπτης. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται κατά την Δευτέρα και Τρίτη, όπου σε αυτό το διάστημα αναμένεται να υπάρξουν τα σοβαρότερα προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι κυρίως οι πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, έχουν αυξημένο κίνδυνο στο να δημιουργηθούν προβλήματα και πλημμύρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της “Λυδίας”, αναμένεται η υπερχείλιση όλων των φραγμάτων, εκτός αυτού των Λευκάρων, όπου πολύ πιθανόν να σημειωθεί αργότερα μέσα στον μήνα.

invito
Πορεία “Λυδίας”
Πορεία “Λυδίας”

Στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 00:00 τοπική ώρα 06/01/2020, μέχρι 08:00 τοπική ώρα 09/01/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από διαδοχικά επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Ο πιο κάτω χάρτης είναι προκαταρκτικός και θα σας παρουσιάσουμε τον τελικό χάρτη αύριο Κυριακή, μαζί με τις αναθεωρημένες πιο πάνω εκτιμήσεις. Παρόλα αυτά, οι ποσότητες υετού που φαίνονται θα είναι πολύ μεγάλες.

Λόγω του ότι έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής το τελευταίο διάστημα και το έδαφος βρίσκεται σε απόλυτο κορεσμό, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή του Τροόδους αρχικά θα σημειώνεται βροχόπτωση στις χιονισμένες περιοχές (επιτάχυνση λιώσιμου χιονιού), αναμένουμε ότι θα παρατηρηθούν γενικευμένα προβλήματα λόγω συσσώρευσης νερού, υπερχειλίσεις ποταμών, χειμμάρων και φραγμάτων, αλλά και κατολισθήσεων όγκων χώματος και πέτρων, και πιο τοπικά πλημμύρων. Για αυτό το λόγο σας συστήνουμε τις επόμενες ημέρες να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του καιρού. Η ομάδα του Kitasweather ήδη παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις για να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την επερχόμενη διαταραχή.

Αύριο Κυριακή θα εκδωθούν και οι ανάλογες προειδοποιήσεις.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα όποια φαινόμενα στα ορεινά, από τα 1300 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσεις από τα 1500 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφριές χιονοπτώσεις από τα 1300 μέτρα και άνω, με ελαφριές χιονοστρώσεις από τα 1500 μέτρα και άνω. Σταδιακά, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και μέχρι τις αυγινές ώρες, θα καταστεί κατά το πλείστον κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Aύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά προοδευτικά, θα αρχίσει να παρατηρείται αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, αναμένονται βροχές/καταιγίδες προοδευτικά από τα νότια/νοτιοδυτικά. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει μέχρι τα 3 cm διάμετρο. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, βροχή θα εναλλάσσεται με χιόνι και χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι έως νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ για να στραφούν μετά τα μεσάνυχτα σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα παράλια και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν χαλάζι που θα φτάνει μέχρι τα 2 cm διάμετρο. Τα φαινόμενα, κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, θα είναι παρατεταμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, βροχή θα εναλλάσσεται με χιόνι και χιονόνερο ενώ σταδιακά από το απόγευμα, θα αρχίσουν να παρατηρούνται μόνο χιονοπτώσεις αρχικά από τη Χιονίστρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν χαλάζι που θα φτάνει μέχρι τα 2 cm διάμετρο. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από την πλατεία και άνω θα σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, περίοδοι ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που θα παρατηρείται αυτό το σαββατοκύριακο (αν και τοπικές βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως σήμερα Σάββατο), έρχεται νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα.

Νέα κυκλογένεση αναμένεται να παρατηρηθεί σταδιακά από σήμερα Σάββατο στην περιοχή του Αιγαίου πελάγους. Αυτό το νέο χαμηλό, αναμένεται να βαθύνει και να οργανωθεί αρκετά γρήγορα, καθώς κινείται πολύ αργά ανατολικότερα προς την περιοχή μας. Η περιοχή μας θα επηρεαστεί από μέτωπα κακοκαιρίας ενώ την ίδια ώρα, οι προσήνεμες πλαγιές (νότιο μισό οροσειράς Τροόδους) θα ευνοηθούν από ορογραφικές βροχές/ορογραφική ενίσχυση, όπου αναμένονται και τα πιο μεγάλα συνολικά ύψη βροχής. Κατά το δεύτερο μισό αυτής της διαταραχής αναμένονται και βαριές χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις κυρίως στην περιοχή του Τροόδους. Να σημειώσουμε επίσης, ότι κατά την διάρκεια της διαταραχής, στα προσήνεμα θα πνέουν σφοδροί έως θυελλώδεις άνεμοι. Τοπικά, στο νότιο κυρίως παραλιακό μέτωπο, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τα μεγάλα κύματα που θα δημιουργηθούν. Θα ήταν καλό, όπως σταθεροποιήσετε ή απομακρύνετε αντικείμενα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν.

Η νέα διαταραχή, εν ονόματι “Λυδία”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, θα επηρεάζει την περιοχή μας από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Πέμπτης. Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται κατά την Δευτέρα και Τρίτη, όπου σε αυτό το διάστημα αναμένεται να υπάρξουν τα σοβαρότερα προβλήματα. Να σημειώσουμε ότι κυρίως οι πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, έχουν αυξημένο κίνδυνο στο να δημιουργηθούν προβλήματα και πλημμύρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της “Λυδίας”, αναμένεται η υπερχείλιση όλων των φραγμάτων, εκτός αυτού των Λευκάρων, όπου πολύ πιθανόν να σημειωθεί αργότερα μέσα στον μήνα.

Πορεία “Λυδίας”
Πορεία “Λυδίας”

Στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 00:00 τοπική ώρα 06/01/2020, μέχρι 08:00 τοπική ώρα 09/01/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από διαδοχικά επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Ο πιο κάτω χάρτης είναι προκαταρκτικός και θα σας παρουσιάσουμε τον τελικό χάρτη αύριο Κυριακή, μαζί με τις αναθεωρημένες πιο πάνω εκτιμήσεις. Παρόλα αυτά, οι ποσότητες υετού που φαίνονται θα είναι πολύ μεγάλες.

Λόγω του ότι έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής το τελευταίο διάστημα και το έδαφος βρίσκεται σε απόλυτο κορεσμό, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή του Τροόδους αρχικά θα σημειώνεται βροχόπτωση στις χιονισμένες περιοχές (επιτάχυνση λιώσιμου χιονιού), αναμένουμε ότι θα παρατηρηθούν γενικευμένα προβλήματα λόγω συσσώρευσης νερού, υπερχειλίσεις ποταμών, χειμμάρων και φραγμάτων, αλλά και κατολισθήσεων όγκων χώματος και πέτρων, και πιο τοπικά πλημμύρων. Για αυτό το λόγο σας συστήνουμε τις επόμενες ημέρες να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του καιρού. Η ομάδα του Kitasweather ήδη παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις για να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την επερχόμενη διαταραχή.

Αύριο Κυριακή θα εκδωθούν και οι ανάλογες προειδοποιήσεις.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα όποια φαινόμενα στα ορεινά, από τα 1300 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσεις από τα 1500 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφριές χιονοπτώσεις από τα 1300 μέτρα και άνω, με ελαφριές χιονοστρώσεις από τα 1500 μέτρα και άνω. Σταδιακά, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί και μέχρι τις αυγινές ώρες, θα καταστεί κατά το πλείστον κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Aύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά προοδευτικά, θα αρχίσει να παρατηρείται αύξηση των νεφώσεων από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, αναμένονται βροχές/καταιγίδες προοδευτικά από τα νότια/νοτιοδυτικά. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει μέχρι τα 3 cm διάμετρο. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, βροχή θα εναλλάσσεται με χιόνι και χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι έως νοτιοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ για να στραφούν μετά τα μεσάνυχτα σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, μέτριους μέχρι ισχυρούς 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα παράλια και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν χαλάζι που θα φτάνει μέχρι τα 2 cm διάμετρο. Τα φαινόμενα, κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, θα είναι παρατεταμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, βροχή θα εναλλάσσεται με χιόνι και χιονόνερο ενώ σταδιακά από το απόγευμα, θα αρχίσουν να παρατηρούνται μόνο χιονοπτώσεις αρχικά από τη Χιονίστρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν χαλάζι που θα φτάνει μέχρι τα 2 cm διάμετρο. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από την πλατεία και άνω θα σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες και χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, περίοδοι ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες το πρώτο μισό της Καθαράς Δευτέρας – Βροχές/τοπικές καταιγίδες το απόγευμα

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα θα παρατηρηθούν τελικά βροχές/καταιγίδες αύριο Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω τα...