Λασποβροχές και τοπικές ξηρές καταιγίδες το απόγευμα – Σημαντική επιδείνωση του καιρού απόψε

Ασυνήθιστο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Αιγύπτου έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Πέμπτη, αρχικά με πλήρη νεφοκάλυψη και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης/ελαφριές λασποβροχές ενώ από το βράδυ, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες.

Το ασυνήθιστο και βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Αίγυπτο έχει οργανωθεί τις τελευταίες ωρες και θα συνεχίσει την βορειοανατολική του πορεία καθώς βαθαίνει περαιτέρω. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, εκτεταμένη νεφοκάλυψη επηρεάζει την περιοχή της Αιγύπτου αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο ενώ εκτεταμένες καταιγίδες επηρεάζουν τα βόρεια τμήματα της Αιγύπτου. Η περιοχή της Κύπρου αυτή την ώρα (12:00) επηρεάζεται από πλήρη νεφοκάλυψη ενώ σημειώνονται σταγόνες λάσπης και ελαφριάς έως μέτριας έντασης λασποβροχές ενώ κάποιες ξηρές καταιγίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα παράλια της Λεμεσού.

Για να διαβάσετε τι είναι οι ξηρές καταιγίδες, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

invito

Ξηρή Καταιγίδα – Κάτω από ποιες συνθήκες εκδηλώνονται και τι προκαλούν

Δορυφορική εικόνα (12:00)
Ραντάρ βροχής T.M (11:55)
Ραντάρ βροχής T.M (11:50)
Ξηρές καταιγίδες νότια της Λεμεσού (12:20)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:00)

Παράλληλα, αραιή σκόνη παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, τα επίπεδα της οποίας κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια μέχρι αυτή την ώρα (12:00).

Ποιότητα αέρα (12:00)

Τις επόμενες ώρες, το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Αίγυπτο αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικότερα, φτάνοντας μέχρι αύριο Παρασκευή στα νοτιοανατολικότερα παράλια της Μεσογείου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Όσον αφορά την περιοχή μας, τις επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης, ελαφριές λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες κατά διαστήματα ενώ αναμένεται και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων από ανατολικές/βορειοανατολικές κατευθύνσεις, η ένταση των οποίων θα φτάσει προοδευτικά τα 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ σε εσωτερικά τμήματα του νησιού ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό, το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες, με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εισέρχεται στο νησί σταδιακά από τα μεσάνυχτα και έπειτα. Οι βροχές/καταιγίδες θα εισέρχονται στο νησί από τα νοτιοανατολικά με βόρεια/βορειοδυτική κίνηση, όπου μέχρι τις αυγινές ώρες αναμένεται να επηρεαστεί όλο το νησί. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας και η σκόνη αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς, με τα επίπεδα της να κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά.

Την Παρασκευή, αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό ξεκίνημα της ημέρας, με κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα και τους ανέμους να παραμένουν αρκετά ενισχυμένους κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και ανατολικά παράλια. Παράλληλα, η σκόνη θα συνεχίσει να παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, η οποία θα πυκνώσει περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας κοντά στην επιφάνεια, όπου τα επίπεδα της αναμένεται να κυμαίνονται κυρίως μεταξύ μέτριων έως υψηλών επιπέδων, αλλά στις περιοχές όπου θα παρατηρούνται βροχές, τα επίπεδα θα είναι πιο χαμηλά λόγω του ότι κάποιες ποσότητες σκόνης θα πέφτουν στην επιφάνεια μαζί με την βροχή. Σταδιακά από το μεσημέρι προς απόγευμα και έπειτα, οι βροχές θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικές και θα μειώνονται σε έκταση και συχνότητα και καθώς προχωράμε προς το πρωινό του Σαββάτου, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται αισθητά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο κάποιες πιθανότητες μεμονωμένων βροχών συνεχίζουν κυρίως νωρίς το πρωί αλλά και κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες λόγω αστάθειας. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν σχετικά ενισχυμένοι (μέχρι 5 μποφόρ) κυρίως σε παράλιες περιοχές.

Tην Κυριακή και την Δευτέρα, αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός ενώ από την Τρίτη και έπειτα, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται, με την θερμοκρασία να αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή αισθητή πτώση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να παρατηρούνται κατά διαστήματα σταγόνες λάσπης, ελαφριές λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες, με τις πιο αξιόλογες ποσότητες βροχής να σημειώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες, κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια επίπεδα και παροδικά έως υψηλά. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές σε αρκετές περιοχές θα είναι έντονες και παρατεταμένες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά ενώ σε περιόδους που θα παρατηρούνται βροχές, τα επίπεδα σκόνης θα μειώνονται. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα βόρεια και ανατολικά πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους βροχές/καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στο εσωτερικό και τα παράλια και θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, θα παρατηρηθούν αρχικά ακόμη λίγες μεμονωμένες βροχές αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι έως βοριοανατολικοί μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 21 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο την Κυριακή ενώ δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ασυνήθιστο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Αιγύπτου έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Πέμπτη, αρχικά με πλήρη νεφοκάλυψη και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης/ελαφριές λασποβροχές ενώ από το βράδυ, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες.

Το ασυνήθιστο και βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Αίγυπτο έχει οργανωθεί τις τελευταίες ωρες και θα συνεχίσει την βορειοανατολική του πορεία καθώς βαθαίνει περαιτέρω. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, εκτεταμένη νεφοκάλυψη επηρεάζει την περιοχή της Αιγύπτου αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο ενώ εκτεταμένες καταιγίδες επηρεάζουν τα βόρεια τμήματα της Αιγύπτου. Η περιοχή της Κύπρου αυτή την ώρα (12:00) επηρεάζεται από πλήρη νεφοκάλυψη ενώ σημειώνονται σταγόνες λάσπης και ελαφριάς έως μέτριας έντασης λασποβροχές ενώ κάποιες ξηρές καταιγίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα παράλια της Λεμεσού.

Για να διαβάσετε τι είναι οι ξηρές καταιγίδες, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Ξηρή Καταιγίδα – Κάτω από ποιες συνθήκες εκδηλώνονται και τι προκαλούν

Δορυφορική εικόνα (12:00)
Ραντάρ βροχής T.M (11:55)
Ραντάρ βροχής T.M (11:50)
Ξηρές καταιγίδες νότια της Λεμεσού (12:20)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:00)

Παράλληλα, αραιή σκόνη παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, τα επίπεδα της οποίας κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια μέχρι αυτή την ώρα (12:00).

Ποιότητα αέρα (12:00)

Τις επόμενες ώρες, το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Αίγυπτο αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικότερα, φτάνοντας μέχρι αύριο Παρασκευή στα νοτιοανατολικότερα παράλια της Μεσογείου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Όσον αφορά την περιοχή μας, τις επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης, ελαφριές λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες κατά διαστήματα ενώ αναμένεται και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων από ανατολικές/βορειοανατολικές κατευθύνσεις, η ένταση των οποίων θα φτάσει προοδευτικά τα 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ σε εσωτερικά τμήματα του νησιού ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά τα 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό, το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες, με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εισέρχεται στο νησί σταδιακά από τα μεσάνυχτα και έπειτα. Οι βροχές/καταιγίδες θα εισέρχονται στο νησί από τα νοτιοανατολικά με βόρεια/βορειοδυτική κίνηση, όπου μέχρι τις αυγινές ώρες αναμένεται να επηρεαστεί όλο το νησί. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι ενισχυμένοι άνεμοι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας και η σκόνη αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς, με τα επίπεδα της να κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια και παροδικά έως υψηλά.

Την Παρασκευή, αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό ξεκίνημα της ημέρας, με κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα και τους ανέμους να παραμένουν αρκετά ενισχυμένους κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και ανατολικά παράλια. Παράλληλα, η σκόνη θα συνεχίσει να παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, η οποία θα πυκνώσει περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας κοντά στην επιφάνεια, όπου τα επίπεδα της αναμένεται να κυμαίνονται κυρίως μεταξύ μέτριων έως υψηλών επιπέδων, αλλά στις περιοχές όπου θα παρατηρούνται βροχές, τα επίπεδα θα είναι πιο χαμηλά λόγω του ότι κάποιες ποσότητες σκόνης θα πέφτουν στην επιφάνεια μαζί με την βροχή. Σταδιακά από το μεσημέρι προς απόγευμα και έπειτα, οι βροχές θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικές και θα μειώνονται σε έκταση και συχνότητα και καθώς προχωράμε προς το πρωινό του Σαββάτου, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται αισθητά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο κάποιες πιθανότητες μεμονωμένων βροχών συνεχίζουν κυρίως νωρίς το πρωί αλλά και κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες λόγω αστάθειας. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν σχετικά ενισχυμένοι (μέχρι 5 μποφόρ) κυρίως σε παράλιες περιοχές.

Tην Κυριακή και την Δευτέρα, αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός ενώ από την Τρίτη και έπειτα, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται, με την θερμοκρασία να αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή αισθητή πτώση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να παρατηρούνται κατά διαστήματα σταγόνες λάσπης, ελαφριές λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες, με τις πιο αξιόλογες ποσότητες βροχής να σημειώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες, κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια επίπεδα και παροδικά έως υψηλά. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές σε αρκετές περιοχές θα είναι έντονες και παρατεταμένες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά ενώ σε περιόδους που θα παρατηρούνται βροχές, τα επίπεδα σκόνης θα μειώνονται. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα βόρεια και ανατολικά πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους βροχές/καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στο εσωτερικό και τα παράλια και θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, θα παρατηρηθούν αρχικά ακόμη λίγες μεμονωμένες βροχές αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι έως βοριοανατολικοί μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 21 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο την Κυριακή ενώ δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...