Μεμονωμένες βροχές σήμερα (Χάρτης) – Γενίκευση φαινομένων και πτώση θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επεκτείνεται νότια προς την περιοχή μας και τις επόμενες ημέρες θα επηρεαζόμαστε από δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις στην μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο να παρατηρείται άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες, όπου στο σύνολο του τριημέρου θα επηρεαστεί μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο, με τις αξιόλογες βροχές όμως να είναι τοπικές.

Σήμερα Πέμπτη, η περιοχή μας επηρεάζεται από δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή σήμερα Πέμπτη, όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

invito

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Αύριο Παρασκευή, νέα δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Αιγύπτου όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες, αναμένεται να φέρουν αυξημένη νεφοκάλυψη, σκόνη και βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, απ’ τις οποίες κάποιες πιθανόν να είναι ξηρές κυρίως αρχικά. Η σκόνη αναμένεται να επηρεάσει κυρίως νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού και θα είναι ιδιαίτερα εμφανής μέσα στις σταγόνες βροχής. Τα επίπεδα της σκόνης στην επιφάνεια θα κυμαίνονται κυρίως σε χαμηλά, χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν τα μέτρια.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Επίσης, λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης που θα παρατηρείται, οι θερμοκρασίες αναμένεται να σημειώσουν αισθητή πτώση σε σχέση με σήμερα Πέμπτη και θα κυμανθούν γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 2 μέτρα από την επιφάνεια για αύριο Παρασκευή, 24/04/2020

Το Σάββατο, ακόμα μια δευτερεύουσα, αλλά εντονότερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με χαμηλή πίεση στην επιφάνεια θα επηρεάσουν την περιοχή μας όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αρχικά πιθανόν να παρατηρηθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό και βόρειο 1/3 του νησιού ενώ σύντομα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικό/νοτιοανατολικό μισό του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και παρατεταμένες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Ταυτόχρονα, ισχυρό έως πολύ ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα θα επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοπίζοντας την σκόνη ανατολικότερα.

Την Κυριακή, η σφήνα ύφεσης θα κινηθεί ανατολικότερα και πιο υψηλές πιέσεις θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό τον κυρίως ηλιόλουστο καιρό και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός συνεχίζει, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως την Δευτέρα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Πέμπτη, o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές και μέσες νεφώσεις. Ωσόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 24 έως 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Κάποιες καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας πιθανόν να είναι ξηρές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε χαμηλά στην επιφάνεια και παροδικά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 14 στα βόρεια παράλια, 14 έως 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικό και βόρειο 1/3 του νησιού. Σύντομα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και στο ανατολικό/νοτιοανατολικό μισό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα βόρεια παράλια, 14 έως 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Mην ξεχάσετε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του Kitasweather/Invito στο Facebook, o oποίος λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης, 30/04/2020.

https://www.facebook.com/236121636517704/posts/2686778478118662/?d=n

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας επεκτείνεται νότια προς την περιοχή μας και τις επόμενες ημέρες θα επηρεαζόμαστε από δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις στην μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα από σήμερα Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο να παρατηρείται άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες, όπου στο σύνολο του τριημέρου θα επηρεαστεί μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο, με τις αξιόλογες βροχές όμως να είναι τοπικές.

Σήμερα Πέμπτη, η περιοχή μας επηρεάζεται από δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή σήμερα Πέμπτη, όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Αύριο Παρασκευή, νέα δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Αιγύπτου όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες, αναμένεται να φέρουν αυξημένη νεφοκάλυψη, σκόνη και βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, απ’ τις οποίες κάποιες πιθανόν να είναι ξηρές κυρίως αρχικά. Η σκόνη αναμένεται να επηρεάσει κυρίως νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού και θα είναι ιδιαίτερα εμφανής μέσα στις σταγόνες βροχής. Τα επίπεδα της σκόνης στην επιφάνεια θα κυμαίνονται κυρίως σε χαμηλά, χωρίς να αποκλείεται να φτάσουν τα μέτρια.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Επίσης, λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης που θα παρατηρείται, οι θερμοκρασίες αναμένεται να σημειώσουν αισθητή πτώση σε σχέση με σήμερα Πέμπτη και θα κυμανθούν γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 2 μέτρα από την επιφάνεια για αύριο Παρασκευή, 24/04/2020

Το Σάββατο, ακόμα μια δευτερεύουσα, αλλά εντονότερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα, σε συνδυασμό με χαμηλή πίεση στην επιφάνεια θα επηρεάσουν την περιοχή μας όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αρχικά πιθανόν να παρατηρηθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό και βόρειο 1/3 του νησιού ενώ σύντομα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικό/νοτιοανατολικό μισό του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και παρατεταμένες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Ταυτόχρονα, ισχυρό έως πολύ ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα θα επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοπίζοντας την σκόνη ανατολικότερα.

Την Κυριακή, η σφήνα ύφεσης θα κινηθεί ανατολικότερα και πιο υψηλές πιέσεις θα αρχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό τον κυρίως ηλιόλουστο καιρό και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός συνεχίζει, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως την Δευτέρα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Πέμπτη, o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές και μέσες νεφώσεις. Ωσόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 24 έως 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Κάποιες καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας πιθανόν να είναι ξηρές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε χαμηλά στην επιφάνεια και παροδικά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 14 στα βόρεια παράλια, 14 έως 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικό και βόρειο 1/3 του νησιού. Σύντομα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και στο ανατολικό/νοτιοανατολικό μισό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα βόρεια παράλια, 14 έως 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Mην ξεχάσετε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του Kitasweather/Invito στο Facebook, o oποίος λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης, 30/04/2020.

https://www.facebook.com/236121636517704/posts/2686778478118662/?d=n

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Πρόγνωση και τάση καιρού μέχρι την 1η Αυγούστου – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο διήμερο θα συνεχίσουν τα 40άρια στο εσωτερικό ενώ πτώση...