Αυξάνεται το καιρικό ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα – Τοπικές βροχές και σκόνη στην πρόγνωση

Αυξάνεται το καιρικό ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα, καθώς η ανατολική Μεσόγειος θα δεχθεί την πρώτη της διαταραχή για αυτό το υδρολογικό έτος. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, θα παρατηρούνται πιθανότητες τοπικών βροχών κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και πιο μεμονωμένα κάποιες ημέρες στα βόρεια, χωρίς να αποκλείεται προς το τέλος της εβδομάδας να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Παράλληλα, στην περιοχή μας θα αιωρείται σκόνη (κυρίως αραιή).

Χθες Κυριακή, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή σε αρκετές περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να φτάνει και πάλι έως τους 33-34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Δευτέρα, η περιοχή μας συνεχίζει να επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες και σχετικά υψηλές πιέσεις, ωστόσο, αυτές θα εκτοπιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς σφήνα ύφεσης στην κεντρική Μεσόγειο αρχίζει να κινείται πιο ανατολικά.

invito

Αυτή η διάταξη ευνοεί να συνεχιστεί στην περιοχή μας και σήμερα ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός, ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες τοπικές υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στα χθεσινά επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω (γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα) και θα φτάνει γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και γύρω στους 28-32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα, 19/10/2020

Αύριο Τρίτη, η σφήνα ύφεσης κινείται πιο ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μικρή πτώση των θερμοκρασιών σε σχέση με σήμερα Δευτέρα, ωστόσο, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 30-33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού και γύρω στους 27-31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια. Παράλληλα, ο κυρίως αίθριος καιρός με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις και αραιή σκόνη θα συνεχίσουν, ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη, 20/10/2020

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή επίπεδα και θα επικρατεί δροσερός καιρός τα βράδια.

Την Τετάρτη, καθώς η σφήνα ύφεσης επεκτείνεται νοτιότερα, αποκόπτεται. Αυτό το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και θα μας επηρεάζουν κατά περιόδους δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις που περικλείονται στο αποκομμένο χαμηλό μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπου θα παρατηρούνται κυρίως τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα και τα οποία θα είναι περιορισμένα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και πιο μεμονωμένα στα βόρεια κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Παράλληλα, την Τετάρτη, αναμένεται αύξηση των νεφώσεων και περαιτέρω πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες θα κυμανθούν γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (γύρω στους 28-29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 25-29 στα παράλια).

Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς αυτή την καιρική εξέλιξη, κάτι το οποίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τα επόμενα 24ωρα. Παρόλα αυτά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνονται μικρά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και συνεχίζουν οι πιθανότητες τοπικών βροχών/καταιγίδων στις περιοχές που προαναφέραμε.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει της ξηρασίας και τις ανομβρίας που συνεχίζει είναι πολύ μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές και μέσες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και κάποιες περιοχές του εσωτερικού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές και μέσες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Παράλληλα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν βόρεια πορεία και ενδέχεται να επηρεαστούν και κάποια βόρεια τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Αυξάνεται το καιρικό ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα, καθώς η ανατολική Μεσόγειος θα δεχθεί την πρώτη της διαταραχή για αυτό το υδρολογικό έτος. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, θα παρατηρούνται πιθανότητες τοπικών βροχών κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και πιο μεμονωμένα κάποιες ημέρες στα βόρεια, χωρίς να αποκλείεται προς το τέλος της εβδομάδας να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Παράλληλα, στην περιοχή μας θα αιωρείται σκόνη (κυρίως αραιή).

Χθες Κυριακή, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή σε αρκετές περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να φτάνει και πάλι έως τους 33-34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Δευτέρα, η περιοχή μας συνεχίζει να επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες και σχετικά υψηλές πιέσεις, ωστόσο, αυτές θα εκτοπιστούν τις επόμενες ημέρες, καθώς σφήνα ύφεσης στην κεντρική Μεσόγειο αρχίζει να κινείται πιο ανατολικά.

Αυτή η διάταξη ευνοεί να συνεχιστεί στην περιοχή μας και σήμερα ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός, ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες τοπικές υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στα χθεσινά επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω (γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα) και θα φτάνει γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και γύρω στους 28-32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα, 19/10/2020

Αύριο Τρίτη, η σφήνα ύφεσης κινείται πιο ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μικρή πτώση των θερμοκρασιών σε σχέση με σήμερα Δευτέρα, ωστόσο, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 30-33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού και γύρω στους 27-31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια. Παράλληλα, ο κυρίως αίθριος καιρός με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις και αραιή σκόνη θα συνεχίσουν, ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη, 20/10/2020

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή επίπεδα και θα επικρατεί δροσερός καιρός τα βράδια.

Την Τετάρτη, καθώς η σφήνα ύφεσης επεκτείνεται νοτιότερα, αποκόπτεται. Αυτό το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και θα μας επηρεάζουν κατά περιόδους δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις που περικλείονται στο αποκομμένο χαμηλό μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπου θα παρατηρούνται κυρίως τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα και τα οποία θα είναι περιορισμένα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και πιο μεμονωμένα στα βόρεια κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Παράλληλα, την Τετάρτη, αναμένεται αύξηση των νεφώσεων και περαιτέρω πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες θα κυμανθούν γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (γύρω στους 28-29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 25-29 στα παράλια).

Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς αυτή την καιρική εξέλιξη, κάτι το οποίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τα επόμενα 24ωρα. Παρόλα αυτά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνονται μικρά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και συνεχίζουν οι πιθανότητες τοπικών βροχών/καταιγίδων στις περιοχές που προαναφέραμε.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει της ξηρασίας και τις ανομβρίας που συνεχίζει είναι πολύ μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές και μέσες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και κάποιες περιοχές του εσωτερικού, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές και μέσες νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Παράλληλα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν βόρεια πορεία και ενδέχεται να επηρεαστούν και κάποια βόρεια τμήματα του νησιού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας από Δευτέρας – Σκαρφαλώνει γύρω στους 37-38°C ο υδράργυρος την Τετάρτη

Ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο την Τουρκία προσεγγίζει την περιοχή μας σήμερα Σάββατο με αποτέλεσμα την αυξημένη...