Γενικά ηλιόλουστος καιρός αναμένεται σήμερα Σάββατο στην περιοχή μας ενώ σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα αρχίσουν να παρατηρούνται υψηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες αύριο Κυριακή θα είναι αυξημένες. Το ρίσκο βροχής είναι ιδιαίτερα χαμηλό και αν παρατηρηθεί κάτι θα είναι μεμονωμένο και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σήμερα Σάββατο. Το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών την Δευτέρα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ενώ την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως σε νότια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σήμερα και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω ενώ από αύριο Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμαίνεται μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της νέας εβδομάδας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών στα ορεινά/ημιορεινά. Προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα αρχίσουν να παρατηρούνται και υψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείονται λίγες σταγόνες βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βόρεια κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tην Δευτέρα, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια/βορειοανατολικά παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα και αναμένονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 27 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος έως υψηλός.