Ανανεωμένες προγνώσεις στις τοποθεσίες – Πιθανότητα λίγων νιφάδων/χιονόνερου μέχρι τα πεδινά

? Οι Τοποθεσίες έχουν μόλις ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών.

Στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι ήδη από σήμερα Παρασκευή έχει παρατηρηθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία στο εσωτερικό και ορεινά είναι της τάξεως των 5 βαθμών Κελσίου σε σχέση με χθες. Η ελεύθερη πτώση της θερμοκρασία θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, όπου θα έχουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον.

Βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Σάββατο, με μια πρόσκαιρη γενίκευση απόψε από τα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα στο βορειοδυτικό μισό του νησιού. Κυρίως στο βορειοδυτικό μισό του νησιού, κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης και πολύ ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Επίσης, κατά την διάρκεια της νύχτας θα παρατηρηθεί μικρή περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων βορειοδυτικής κατεύθυνσης.

Κυρίως την Κυριακή, αλλά και την Δευτέρα, υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις ή λίγες νιφάδες χιονιού στα ορεινά/ημιορεινά (στην περιοχή Τροόδους η πιθανότητα κυμαίνεται γύρω στο 40-60%), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, η πιθανότητα να παρατηρηθούν νιφάδες χιονιού ή λίγο χιονόνερο ανέρχεται στο 20-30%.

Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται ολικός ισχυρός παγετός στα ορεινά ενώ παγετός αναμένεται κατά την διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές, περιοχές του εσωτερικού και τοπικά σε πεδινές περιοχές στα παράλια.

Την Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ασθενές θερμό μέτωπο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται βορειοανατολικά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία από την Τρίτη και έπειτα θα σημειώσει αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή.

Αναλυτικό δελτίο καιρού θα εκδωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την 10ήμερη πρόγνωση του KitasWeather για την Λευκωσία.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζουν οι κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο – Τοπικά έντονα φαινόμενα

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι...

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Καιρική ενημέρωση (15:00) – Tοπικά έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη

Αύξηση των νεφώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα. Ήδη τοπικές βροχές/καταιγίδες έχουν αρχίσει να...

Δείτε τις μετρήσεις βροχόπτωσης του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και Τετάρτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κατά την Παρασκευή και...
- Advertisement -