Από τον καύσωνα στους 1.8 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος – Έπεσαν νιφάδες χιονιού το βράδυ (Εικόνες/Βίντεο)

Χθες βράδυ, παρατηρήθηκαν μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες επηρέασαν τοπικά τα ορεινά/ημιορεινά και κάποιες παραθαλάσσιες περιοχές στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού.

Οι καταιγίδες που επηρέασαν την περιοχή του Τροόδους, συνοδεύονταν από χαλάζι και παρατηρήθηκαν και χαλαζοστρώσεις. Από τις χαλαζοστρώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες (φρούτα, λαχανικά). Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, την ώρα εκδήλωσης της καταιγίδας παρατήρηκαν και νιφάδες χιονιού. Η θερμοκρασία από τους 6 περίπου βαθμούς Κελσίου που βρισκόταν πριν την εκδήλωση της καταιγίδας, έπεσε γύρω στους 2.1 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις αυγινές ώρες, ο υδράργυρος έπεσε στους 1.8 βαθμούς Κελσίου.

Από τους 18-19 βαθμούς Κελσίου που ήταν η ελάχιστη θερμοκρασία την προηγούμενη εβδομάδα, η θερμοκρασία χθες βράδυ σε σχέση με τις ελάχιστες τις προηγούμενης εβδομάδας έπεσε κατά περίπου 17 βαθμούς.

Η κεντρική εικόνα είναι από την κάμερα του Kitasweather στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος, στην οποία φαίνεται ελαφριά χαλαζόστρωση/χιόνι. Στο πιο κάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε το timelapse από την κάμερα μας.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Έκτακτη καιρική ενημέρωση – Πολύ ισχυρή καταιγίδα στη Λάρνακα (02:20)

Οι καταιγίδες που επηρέασαν νωρίτερα την επαρχία Λεμεσού έχουν κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάζουν το δυτικό μισό της επαρχίας Λάρνακας....

Έκτακτη καιρική ενημέρωση (22:10) – Έντονες καταιγίδες προσεγγίζουν το νησί από τα νότια

Μετά τη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός τις προηγούμενες ώρες, οι νεφώσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται από τα νότια όπως μπορείτε να δείτε στην...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής (Χάρτης)

Αρκετές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το νότιο 1/3 του νησιού και ανατολικά, εκ των οποίων κάποιες θα είναι έντονες και παρατεταμένες. Ο κύριος κίνδυνος...

Συνεχίζουν δειλά-δειλά οι καταγραφές βροχόπτωσης – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού χθες Πέμπτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 8% από...

Δελτίο Τύπου: Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από ΣΑΛΑ

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα  πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού –...
- Advertisement -