Αύριο πάμε παραλία ☀️?

Το ενισχυμένο δυτικό, πιο δροσερό ρεύμα αέρα που επηρεάζει την περιοχή μας από χθες βράδυ, έχει εκτοπίσει τις πολύ θερμές αέριες μάζες και την εξωτερική σκόνη ανατολικότερα. Τα οποιαδήποτε επίπεδα σκόνης που καταγράφονται στις μετρήσεις ποιότητας αέρα σήμερα είναι τοπικά (κυπριακής προέλευσης) και είναι λόγω μικροσωματιδίων που παρασύρονται από τους ισχυρούς δυτικούς ανέμους. Αυτά έχουν την τάση να μαζεύονται σε ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού.

Οι θερμοκρασίες σήμερα έχουν σημειώσει πτώση και από τους 39 βαθμούς Κελσίου που ήταν η πιο υψηλή μέτρηση χθες, πέσαμε στους 33 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία σήμερα Σάββατο.

Για αύριο Κυριακή συνεχίζει ο ηλιόλουστος καιρός, με αρκετά πιο εξασθενημένους ανέμους σε σχέση με σήμερα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή αλλά λόγω των πιο εξασθενημένων ανέμων, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή και έτσι η αυριανή ημέρα θα προσφέρεται για παραλία. Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε (πρώτος χάρτης – Sea Surface Temperature (SST)) τις θερμοκρασίες επιφάνειας της θάλασσας της Μεσογείου. Ο συγκεκριμένος χάρτης ανανεώνεται 2 φορές την ημέρα. Στο δεύτερο χάρτη μπορείτε να δείτε την ατμοσφαιρική πίεση, όπως και την ένταση και κατεύθυνση ανέμου.

Tην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστεί ο ηλιόλουστος καιρός με γενικά εξασθενημένους ανέμους. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή αισθητή άνοδο και στα μέσα της εβδομάδας επιστρέφουν τα 40άρια+ σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη, 23/5/2019, σπάσαμε το ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας από τότε που υπάρχουν στοιχεία για μήνα Μάιο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 1995 με 41.5 βαθμούς Κελσίου. Για να διαβάσετε περισσότερα για τη θερμοκρασία ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης, πατήστε εδώ.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πλησιάσουμε ή και να φτάσουμε αυτή τη θερμοκρασία ρεκόρ, χωρίς να αποκλείεται να τη σπάσουμε ελαφρώς και πάλι. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο υπάρχει αυτή η πιθανότητα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να μας επηρεάζει σκόνη μέχρι τα τέλη του μήνα αλλά και πάλι, αν υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές, θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά έως ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 26 έως 29 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά ομίχλη, κυρίως σε εσωτερικά τμήματα του νησιού και κοιλάδες αλλά και σε κάποιες παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως απόγειοι 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά έως ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 36 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 32 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά αισθήτη άνοδο, για να κυμανθεί και πάλι σε πολύ πιο ψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Καιρική ενημέρωση (15:00) – Tοπικά έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη

Αύξηση των νεφώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα. Ήδη τοπικές βροχές/καταιγίδες έχουν αρχίσει να...

Δείτε τις μετρήσεις βροχόπτωσης του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και Τετάρτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κατά την Παρασκευή και...

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες...
- Advertisement -