Αυξημένη σκόνη άρχισε να επηρεάζει το νησί από τα νότια – Πότε υποχωρεί

Η σκόνη άρχισε να πυκνώνει τις τελευταίες ώρες από τα νότια, καθώς ευνοείται η μεταφορά της από το ισχυρό νότιο ρεύμα αέρα στα 2000-3000 μέτρα, το οποίο επεκτείνεται από την Βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας.

Τα επίπεδα σκόνης αναμένεται να αυξηθούν στην επιφάνεια τις επόμενες ώρες, με τις συγκεντρώσεις να είναι πιο αυξημένες στα νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού.

Η κεντρική εικόνα είναι από τον δορυφόρο της NASA νωρίτερα, όπου είναι εμφανής η παρουσία της σκόνης.

Όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη της ποιότητας αέρα στις 14:00, τα επίπεδα PM10 είναι σε υψηλά επίπεδα (πορτοκαλί) στην Λεμεσό και στο Ζύγι ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, τα επίπεδα PM10 είναι σε μέτρια επίπεδα (κίτρινο) προς το παρόν.

Ποιότητα αέρα

Η σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί όταν στην περιοχή μας φτάσει η σκάφη του χαμηλού αργότερα απόψε, αφού θα αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων.

Στις βροχές που θα παρατηρηθούν αργότερα σήμερα αλλά και απόψε, θα είναι εμφανής η σκόνη στις σταγόνες βροχής (λασποβροχές).

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Επιδεινώνεται ο καιρός σταδιακά από το απόγευμα – Βροχές και καταιγίδες στο μενού

Για την κίτρινη προειδοποίηση, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather – Τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα και έπειτα

Στις Τοποθεσίες (ΛευκωσίαΛεμεσόςΛάρνακαΠάφος,  ΠαραλίμνιΤρόοδος (1900 μέτρα), μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -