Δείτε τις πιθανότητες βροχής που συγκεντρώνει η κάθε περιοχή για τις 26/5/2018

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι...

Οι πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες που επηρέαζαν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, έχουν υποχωρήσει.

Σήμερα Παρασκευή, ήταν αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, παρόλο που οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν κατά περίπου 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Αύριο Σάββατο αναμένονται παρόμοιες έως ελαφρώς πιο κάτω θερμοκρασίες σε σχέση με σήμερα.

Πιο θερμές αέριες μάζες αναμένονται την Κυριακή και Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να κυμαίνεται από περίπου 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως μέρας και περιοχής) πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από περίπου 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως μέρας και περιοχής) πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Οι κανονικές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για την εποχή είναι περίπου 16-31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16-25 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 16-27 στα νότια και ανατολικά παράλια και 12-22 στον Πρόδρομο.

Στις πιο κάτω εικόνες βλέπετε τη 10ήμερη πρόγνωση καιρού για το Τρόοδος και τη Λεμεσό, όπου μπορείτε να δείτε πόσο πιο αυξημένες είναι οι πιθανότητες βροχής για το Τρόοδος. Στα Locations μπορείτε να δείτε τι καιρό αναμένεται να έχουμε τις επόμενες 10 μέρες σε κάθε πόλη, αλλά και στο Τρόοδος.

Από την Τρίτη και για το υπόλοιπο της εβδομάδας, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα επικρατεί σχετικά δροσερός καιρός.

Σήμερα δεν εκδηλώθηκαν πουθενά βροχές, γι’ αυτό και δίναμε τόσο χαμηλές πιθανότητες (30% για Λευκωσία και 25% Τρόοδος).

Αύριο Σάββατο, η πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες αυξάνεται κατακόρυφα και αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού, καθώς και βορειότερα, όπως βλέπετε στο χάρτη στην κεντρική εικόνα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι πιθανότητες μειώνονται και πάλι για να σημειώσουν κατακόρυφη αύξηση από την Τρίτη μέχρι και -τουλάχιστον- το τέλος της εβδομάδας.

Από την Τρίτη και μετά, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται και στις υπόλοιπες περιοχές, με τις βροχές/καταιγίδες να είναι πιο γενικευμένες, αλλά όχι παγκύπριες.

Κάποιες καταιγίδες αυτό το διάστημα ενδέχεται να είναι ακραίες με χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, με πιθανότητα δημιουργίας μεμονωμένων προβλημάτων.

Αυτή η αλλαγή αλλά και η μεγάλη περίοδος αστάθειας στην οποία θα εισέλθουμε, οφείλεται στο αποκομμένο χαμηλό που μας πλησιάζει πάρα πολύ αργά από τα δυτικά και αναμένεται να στρογγυλοκαθίσει στην περιοχή μας για αρκετές ημέρες.

Η βροχόπτωση για το μήνα, από το 133% που βρίσκεται, αναμένεται να φτάσει περίπου το 200% της κανονικής ή ακόμα και να το ξεπεράσει.

Τα επίπεδα υγρασίας έχουν αυξηθεί σήμερα και θα παραμείνουν αυξημένα τις επόμενες μέρες.

Αραιή σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα μέχρι τη Δευτέρα, με τα επίπεδα να κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Μετά τα μεσάνυχτα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό ¼ του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός, με την πιθανότητα βροχής να είναι πολύ χαμηλή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, αναμένονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις στo δυτικό ¼ του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός παρουσιάζει πρόσκαιρη βελτίωση. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν βόρεια-βορειοανατολική πορεία και ενδέχεται να επηρεάσουν και κάποια βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα και θα κυμαίνεται περίπου 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Κατακλυσμού, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες κυρίως την Κυριακή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Από την Τρίτη μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, και στα δυτικά τμήματα του νησιού κάποιες βραδινές και πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι θερμοκρασίες να παραμένουν λίγο πιο...

Εξασθένησε η διαταραχή στη περιοχή μας – Έρχεται πρόσκαιρη σφήνα έξαρσης πριν την επόμενη διαταραχή

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Πέμπτη έχει εξασθενήσει ενώ από αύριο Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας,...

Ανεμοστρόβιλος επηρέασε πριν από λίγο τα κατεχόμενα – Βίντεο

Ανεμοστρόβιλος επηρέασε γύρω στις 14:30 την κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας και μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεος πατώντας στους πιο κάτω συνδέσμους: Ανεμοστρόβιλος (Βίντεο 1) Ανεμοστρόβιλος...
- Advertisement -