Το αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Κυριακή με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές και χιόνια εξασθενεί, με αποτέλεσμα την περαιτέρω βελτίωση του καιρού τις επόμενες ώρες, με κύριο χαρακτηριστικό από το μεσημέρι/απόγευμα σήμερα καθώς και αύριο Παρασκευή την αυξημένη ηλιοφάνεια. Παράλληλα, μέτριο έως ισχυρό δυτικό/βορειοδυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα, με προοδευτική εξασθένηση από απόψε το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως αύριο Παρασκευή, για να κυμανθούμε γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σ/Κ δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με αυξημένες υψηλές/μέσες νεφώσεις νεφώσεις το Σάββατο ενώ την Κυριακή αναμένονται μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (και κυρίως τη Δευτέρα) αναμένονται κάποιες μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές ενώ τάση νέας ψυχρής εισβολής υπάρχει κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας.
Σήμερα Πέμπτη, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια εξασθενούν.

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με αυξημένη ηλιοφάνεια κυρίως στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού ενώ ανατολικότερα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες από το πρωί δίνουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και οι οποίες συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες (09:45).


Tις επόμενες ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και στα βόρεια/ανατολικά, με κύριο χαρακτηριστικό τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τις λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα. Στην περιοχή μας θα συνεχίσει να πνέει μέτριο έως ισχυρό δυτικό/βορειοδυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα αρχίσει να εξασθενεί από απόψε.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.
Να σημειώσουμε ότι λόγω και του ενισχυμένου δυτικού/βορειοδυτικού αέρα που πνέει σήμερα, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές/μέσες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις, για να καταστεί κατά το δεύτερο μισό της ημέρας κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα αρχίσει να κινείται ανατολικότερα καθώς εξασθενεί και θα επηρεάσει την περιοχή μας στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Όσον αφορά τις καιρικές υνθήκες της Κυριακής, δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με τον καιρό να είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών το απόγευμα. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη (και κυρίως την Δευτέρα), μικροδιαταραχή θα επηρεάσει την περιοχή μας με λίγες μεμονωμένες/τοπικές βροχές, με τον υδράργυρο να μην φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή ενώ τάση νέας ψυχρής εισβολής φαίνεται κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσο ψυχρή θα είναι η αέρια μάζα και για πόσο διάστημα θα μας επηρεάζει, αλλά και από πόσα φαινόμενα θα συνοδεύεται.