Έκτακτη καιρική ενημέρωση – Σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Χαμηλό βαρομετρικό, εν ονόματι “Λυδία”, επηρεάζει την περιοχή μας.

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα αλλά και εικόνα του ραντάρ, οι νεφώσεις είναι αυξημένες στην ανατολική Mεσόγειο, με τον κύριο όγκο των βροχών/καταιγίδων να βρίσκεται ελαφρώς δυτικά μας και να εκτείνεται μέχρι την περιοχή της Ρόδου. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται απόψε και αύριο, ενώ οι ισχυρότεροι άνεμοι απόψε.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο καιρού και τις σχετικές προειδοποίησεις, οι οποίες είναι σε ισχύ και αφορούν μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρούς έως θυελλώδεις άνεμους, έντονες καταιγίδες, πυκνή ομίχλη και βαριές χιονοστρώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας!

Πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις σε ισχύ από KitasWeather!!!

Βάσει των πιο κάτω εικόνων των ραντάρ του Τμήματος Μετεωρολογίας για η ώρα 18:30, παρατηρούνται βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού, με κάποιες από αυτές να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι με τοπικές χαλαζοστρώσεις. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους σημειώνεται κατά διαστήματα βροχή η οποία εναλλάσσεται με χιονόνερο και χαλάζι. Οι δρόμοι σε διάφορες περιοχές του νησιού και κυρίως στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού είναι ιδιαίτερα ολισθηροί λόγω αυξημένης συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα αλλά και χαλαζιού, καθιστώντας τους δρόμους επικίνδυνους.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται γενίκευση των βροχών/καταιγίδων και κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα και θα συνοδεύονται από χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται προοδευτικά να αρχίσει να παρατηρείται χιονόπτωση αρχικά από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ αργότερα οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα υψόμετρα που αναφέρουμε στο αναλυτικό μας δελτίο. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα.

Δείτε τη ζωντανή μετάδοση του kitasweather στις 14:45 από την περιοχή του Τροόδους:

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/2553850661605747/?__xts__[0]=68.ARCRKhCzERG2NBy4zga9juIy_VYgMRLN2VlqHX-am8tL_J4fxaWes7TtF5lnKyP3xk67sqOTDNEQdrIMUMpdetJxLdbs9Pr7XXAQF3LY19mC-F993N9ucjx5bnA2bIUd9wfrGPqwemlXBffOyXhlPKpNyUb27hA8kecM9zYostT8ECAK5IyDOSIKB-NMt3PqoGck_VwXAozhKCUY4a8JL_yDq6dtey5aJzBxOv9BCOeo-gZjDd0jpDmAeKg5Zi0_wj64HEwRA7f527vw8a700WSjQAebz4gY1mEeKhWj_18mkW-f5a4k90INQAE1Xk3ugRqr-ahUs8qpjgvKWfas7jCt00_dLknyP5WU8Q&__tn__=-R

Δείτε το φαινόμενο Cappuccino Coast:

https://www.facebook.com/Kitasweather/posts/2469867009809811?__tn__=-R

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -