Επιστρέφουν βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Οι υψηλές πιέσεις, οι πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή και η σκόνη που μας ταλαιπωρούν εδώ και αρκετές μέρες εκτοπίζονται ανατολικά. Η σκόνη έχει ήδη αποχωρήσει τελείως ενώ την ίδια ώρα η περιοχή μας άρχισε να επηρεάζεται από χαμηλότερες πιέσεις και πιο ψυχρές αέριες μάζες.

Μετά τη ζέστη και σκόνη, βροχές και χιόνια την ερχόμενη βδομάδα

Ασθενής χαμηλή πίεση στην επιφάνεια και αυλώνας ύφεσης (Short Wave Trough) στη μέση τροπόσφαιρα που πλησιάζει από τα δυτικά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές αύριο Δευτέρα και την Τρίτη. Οι βροχές στο σύνολο τους αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές αλλά δεν αναμένονται αξιόλογες ποσότητες. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ίσως πολύ τοπικά, κυρίως σε περιοχή εκδήλωσης καταιγίδας, καταγραφούν έως περίπου 10-15 χιλιοστά.

Νέο πιο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να μας επηρεάσει την Παρασκευή-Σάββατο αλλά πόσο θα επηρεαστούμε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 15 στα παράλια και 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού αλλά και ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ και το απόγευμα 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Συγκεκριμένα, θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως για το δυτικό 1/3 του νησιού και βορειοανατολικό άκρο (Ριζοκάρπασο) του νησιού. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται εκδήλωση καταιγίδας στα δυτικά παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση χωρίς χιονόστρωση.

Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κατά το πρώτο μισό της μέρας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση. Από νωρίς το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Την Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και στα ορεινά/ημιορεινά κατά διαστήματα συννεφιασμένος όπου ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Το πόσο θα επηρεαστεί η περιοχή μας από αυτό το σύστημα δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, αφού η πορεία που θα ακολουθήσει αναμένεται να παρουσιάζει αλλαγές τις επόμενες μέρες.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να κινηθεί ανατολικά μέχρι την Κυριακή των καρναβαλιών και αναμένεται καλός καιρός τόσο την Κυριακή όσο και την Καθαρά Δευτέρα. Αν υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Maps: http://www.unisys.com/

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Βροχές/καταιγίδες το επόμενο διήμερο – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν αρχίσει να εξασθενούν, με αποτέλεσμα...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...
- Advertisement -