Επιστρέφουν οι βροχές, καταιγίδες και τα χιόνια από αύριο Κυριακή – Πολικό ψύχος την Τετάρτη

Μετά από ένα διήμερο (Παρασκευή – Σάββατο) απουσία βροχών, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, επιστρέφουν οι βροχές, τα χιόνια και το κρύο.

Δύο διαδοχικά, βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα και το δεύτερο την Τρίτη – Τετάρτη.

Όπως σας αναφέραμε στο προηγούμενο μας δελτίο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, οδεύουμε για δεύτερο διαδοχικό πολύομβρο μήνα του χειμώνα. Η βροχόπτωση του Ιανουαρίου από το 82.3% αναμένεται να ξεπεράσει το 100% μετά και το δεύτερο χαμηλό της Τρίτης και υπολογίζουμε ότι η βροχόπτωση θα φτάσει γύρω στο 105-110% και απομένουν 2 εβδομάδες ώστε να ελπίζουμε για ακόμη υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα δυτικά αύριο και ακολουθεί ανατολική πορεία. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι οι βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά από περίπου τα 1550 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι ποσότητες βροχής που αναμένονται είναι κυρίως από 5 έως 35 χιλιοστά και περίπου 15 έως 20 εκατοστά καινούριο χιόνι. Επίσης θα ευνοήσει την, πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την βόρειο Αφρική αύριο Κυριακή.

invito

Το βαρομετρικό χαμηλό της Τρίτης σε συνδυασμό με το Αρκτικό ψύχος που θα επηρεάσει την περιοχή μας φαίνεται ακόμα πιο υποσχόμενο όσο αφορά τις βροχές αλλά και τα χιόνια που μπορεί να αφήσει στο πέρασμα του. Αυτό το χαμηλό αναμένεται να έχει και έντονα αλλά και ακραία φαινόμενα και ενδέχεται να βγάλουμε σειρά από προειδοποιήσεις οι οποίες θα αφορούν πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, έντονες χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλές και ασυνήθιστες θερμοκρασίες για αυτό το λόγο θα συνιστούσαμε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερη προσοχή τα δελτία μας των επόμενων ημερών.

Η εισροή νερού στα φράγματα χθες ήταν 2.049 Ε.Κ.Μ νερού, ανεβάζοντας τη συνολική εισροή από 1/10/2018, στα 52.769 Ε.Κ.Μ νερού. Αυτή είναι η έβδομη καλύτερη συνολική εισροή της τελευταίας 10ετίας και, με τα συστήματα που φαίνεται να μας επηρεάζουν από την Κυριακή κι έπειτα, θα φτάσουμε σίγουρα στην έκτη καλύτερη εισροή. Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του μήνα να πλησιάσουμε ή και να ξεπεράσουμε την πέμπτη καλύτερη εισροή, εάν συνεχιστεί η ευνοϊκή κυκλοφορία της ατμόσφαιρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φράγματα που έχουν ήδη υπερχειλίσει, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές ημερήσιες εισροές. Η πληρότητα των φραγμάτων σήμερα ανήλθε στο 28.3%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 13.8%. Τα αποθέματα φαίνεται ότι θα είναι υπέρ αρκετά για τη χρονιά που διανύουμε και είναι εφικτό να φτάσουμε σε διπλάσια ή και περισσότερη εισροή σε σχέση με πέρσι, έτσι ώστε η νέα “σεζόν” να μην ξεκινήσει με άδεια τα φράγματα, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σπαταλάμε άσκοπα το νερό ή ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου καλή υδρολογικά.

Το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος είναι 40 εκατοστά και στη Χιονίστρα γύρω στα 70 εκατοστά. Με τις χιονοπτώσεις των επόμενων ημερών, υπολογίζουμε ότι το χιόνι στο Jubilee θα φτάσει γύρω στα 65-75 εκατοστά, ενώ στη Χιονίστρα θα φτάσει ή και να ξεπεράσει το ένα μέτρο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στο νότιο – νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω. Στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -2 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χαλαζόστρωση. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 4-5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή/και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως νωρίς το βράδυ και τις αυγινές ώρες. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χαλαζόστρωση. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 4-5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Τρόοδος βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο κατά το πρώτο μισό της ημέρας ενώ κατά το δεύτερο μισό αναμένονται χιονοπτώσεις από τα 1550 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1650 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα τμήματα του νησιού και κορυφές των βουνών, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Δευτέρα.

Το βράδυ της Τρίτης, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σύντομες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, αναμένεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Στα ορεινά και ημιορεινά, αρχικά από τα 900 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1000 μέτρα και άνω. Μέχρι τις αυγινές ώρες, χιονόπτωση και χιονόστρωση θα σημειώνεται τοπικά σε υψόμετρα περίπου 300-400 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε. Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων, παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα μέχρι τα 400 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα και ολικός παγετός από τα 800 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα τμήματα του νησιού και κορυφές των βουνών, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πιο τοπικά έως 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ.

Την Τετάρτη, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σύντομες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, αναμένεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, αρχικά από τα 500 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 600 μέτρα και άνω. Μέχρι το μεσημέρι, χιονόπτωση και χιονόστρωση θα σημειώνεται τοπικά σε υψόμετρα περίπου 200-300 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε. Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων, παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες ή χιονόνερο πιθανό να παρατηρηθούν πρόσκαιρα μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα.
Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός. Η θερμοκρασία σημειώνει κατακόρυφη πτώση.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα ψυχρός. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται θερμοκρασίες κάτω του μηδενός όπου αναμένεται έντονος παγετός. Παγετός αναμένεται και σε περιοχές του εσωτερικού, ενώ ελαφρύς παγετός δεν αποκλείεται τοπικά και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και ψυχρός. Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Μετά από ένα διήμερο (Παρασκευή – Σάββατο) απουσία βροχών, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, επιστρέφουν οι βροχές, τα χιόνια και το κρύο.

Δύο διαδοχικά, βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα και το δεύτερο την Τρίτη – Τετάρτη.

Όπως σας αναφέραμε στο προηγούμενο μας δελτίο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, οδεύουμε για δεύτερο διαδοχικό πολύομβρο μήνα του χειμώνα. Η βροχόπτωση του Ιανουαρίου από το 82.3% αναμένεται να ξεπεράσει το 100% μετά και το δεύτερο χαμηλό της Τρίτης και υπολογίζουμε ότι η βροχόπτωση θα φτάσει γύρω στο 105-110% και απομένουν 2 εβδομάδες ώστε να ελπίζουμε για ακόμη υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα δυτικά αύριο και ακολουθεί ανατολική πορεία. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι οι βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά από περίπου τα 1550 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι ποσότητες βροχής που αναμένονται είναι κυρίως από 5 έως 35 χιλιοστά και περίπου 15 έως 20 εκατοστά καινούριο χιόνι. Επίσης θα ευνοήσει την, πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης από την βόρειο Αφρική αύριο Κυριακή.

Το βαρομετρικό χαμηλό της Τρίτης σε συνδυασμό με το Αρκτικό ψύχος που θα επηρεάσει την περιοχή μας φαίνεται ακόμα πιο υποσχόμενο όσο αφορά τις βροχές αλλά και τα χιόνια που μπορεί να αφήσει στο πέρασμα του. Αυτό το χαμηλό αναμένεται να έχει και έντονα αλλά και ακραία φαινόμενα και ενδέχεται να βγάλουμε σειρά από προειδοποιήσεις οι οποίες θα αφορούν πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, έντονες χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλές και ασυνήθιστες θερμοκρασίες για αυτό το λόγο θα συνιστούσαμε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερη προσοχή τα δελτία μας των επόμενων ημερών.

Η εισροή νερού στα φράγματα χθες ήταν 2.049 Ε.Κ.Μ νερού, ανεβάζοντας τη συνολική εισροή από 1/10/2018, στα 52.769 Ε.Κ.Μ νερού. Αυτή είναι η έβδομη καλύτερη συνολική εισροή της τελευταίας 10ετίας και, με τα συστήματα που φαίνεται να μας επηρεάζουν από την Κυριακή κι έπειτα, θα φτάσουμε σίγουρα στην έκτη καλύτερη εισροή. Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του μήνα να πλησιάσουμε ή και να ξεπεράσουμε την πέμπτη καλύτερη εισροή, εάν συνεχιστεί η ευνοϊκή κυκλοφορία της ατμόσφαιρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φράγματα που έχουν ήδη υπερχειλίσει, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές ημερήσιες εισροές. Η πληρότητα των φραγμάτων σήμερα ανήλθε στο 28.3%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 13.8%. Τα αποθέματα φαίνεται ότι θα είναι υπέρ αρκετά για τη χρονιά που διανύουμε και είναι εφικτό να φτάσουμε σε διπλάσια ή και περισσότερη εισροή σε σχέση με πέρσι, έτσι ώστε η νέα “σεζόν” να μην ξεκινήσει με άδεια τα φράγματα, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σπαταλάμε άσκοπα το νερό ή ότι η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου καλή υδρολογικά.

Το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος είναι 40 εκατοστά και στη Χιονίστρα γύρω στα 70 εκατοστά. Με τις χιονοπτώσεις των επόμενων ημερών, υπολογίζουμε ότι το χιόνι στο Jubilee θα φτάσει γύρω στα 65-75 εκατοστά, ενώ στη Χιονίστρα θα φτάσει ή και να ξεπεράσει το ένα μέτρο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα στο νότιο – νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω. Στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -2 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χαλαζόστρωση. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 4-5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή/και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως νωρίς το βράδυ και τις αυγινές ώρες. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χαλαζόστρωση. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 4-5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Τρόοδος βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο κατά το πρώτο μισό της ημέρας ενώ κατά το δεύτερο μισό αναμένονται χιονοπτώσεις από τα 1550 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1650 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα τμήματα του νησιού και κορυφές των βουνών, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Δευτέρα.

Το βράδυ της Τρίτης, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σύντομες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, αναμένεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Στα ορεινά και ημιορεινά, αρχικά από τα 900 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1000 μέτρα και άνω. Μέχρι τις αυγινές ώρες, χιονόπτωση και χιονόστρωση θα σημειώνεται τοπικά σε υψόμετρα περίπου 300-400 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε. Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων, παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα μέχρι τα 400 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα και ολικός παγετός από τα 800 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα τμήματα του νησιού και κορυφές των βουνών, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πιο τοπικά έως 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ.

Την Τετάρτη, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σύντομες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, αναμένεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, αρχικά από τα 500 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 600 μέτρα και άνω. Μέχρι το μεσημέρι, χιονόπτωση και χιονόστρωση θα σημειώνεται τοπικά σε υψόμετρα περίπου 200-300 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε. Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων, παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες ή χιονόνερο πιθανό να παρατηρηθούν πρόσκαιρα μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα.
Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός. Η θερμοκρασία σημειώνει κατακόρυφη πτώση.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα ψυχρός. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται θερμοκρασίες κάτω του μηδενός όπου αναμένεται έντονος παγετός. Παγετός αναμένεται και σε περιοχές του εσωτερικού, ενώ ελαφρύς παγετός δεν αποκλείεται τοπικά και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και ψυχρός. Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Κορυφώνεται το ανοιξιάτικο κύμα ζέστης τις επόμενες ημέρες με 30άρια+ ενώ συνεχίζει και η σκόνη

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι εξαιρετικά υψηλές...