Έρχεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές/καταιγίδες και χιόνια στην πρόγνωση

Μετά το πέρασμα του αδύναμου ψυχρού μετώπου, το οποίο καθυστέρησε κάποιες ώρες, άρχισαν να παρατηρούνται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Τις επόμενες ώρες, θα αρχίσει να μας επηρεάζει το δευτευρεύον χαμηλό, καθώς και πολύ ψυχρότερη αέρια μάζα.

Λόγω της καθυστέρησης αλλά και εξασθένισης του ψυχρού μετώπου σε σχέση με το τι αναμενόταν αρχικά, καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα Πέμπτη, με τον υδράργυρο στην Λευκωσία να ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου (22.2 βαθμοί Κελσίου στον σταθμό του Τ.Μ στην Αθαλάσσα).

Παρόλα αυτά, το ψυχρό μέτωπο άρχισε να επηρεάζει την περιοχή μας από το μεσημέρι, δίνοντας σύντομες, αλλά τοπικά έντονες βροχές σε διάφορες περιοχές του νησιού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτή την στιγμή (16:45), οι βροχές που επηρέασαν νωρίτερα το νησί, έχουν κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάζουν περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

invito

Στις υπόλοιπες περιοχές έχει παρατηρηθεί βελτίωση του καιρού, παρόλο που κάποιες τοπικές βροχές συνεχίζουν κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, όπως μπορείτε να δείτε από το ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας.

Ραντάρ βροχής τμήματος Μετεωρολογίας (16:35)

Παράλληλα, παρατηρήθηκε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (από τους 22.2 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Αθαλάσσας, μέσα σε λίγη ώρα ο υδράργυρος έπεσε στους 12.6 βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι και χαμηλότερη από την ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες βράδυ).

Όσον αφορά την σκόνη που είχε κάνει την εμφάνιση της το τελευταίο 24ωρο, έχει αρχίσει να εκτοπίζεται ανατολικότερα με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου και μπορείτε να δείτε πως στις πλείστες περιοχές, τα επίπεδα έχουν πέσει στα επιτρεπτά όρια.

Ποιότητα αέρα (17:00)

Τις επόμενες ώρες, δημιουργία δευτερεύοντος χαμηλού θα παρατηρηθεί μεταξύ Κύπρου – Ρόδου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, όπου προοδευτικά από απόψε θα παρατηρηθεί γενίκευση των φαινομένων σταδιακά από τα δυτικά και θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Να σημειώσουμε ότι αύριο το απόγευμα θα παρατηρηθεί μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, παρόλο που τοπικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται βροχές και χιόνια.

Πορεία δευτερεύοντος χαμηλού βαρομετρικού

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτές θα αρχίσουν να παρατηρούνται τις επόμενες ώρες, αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και θα επεκταθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Κατά την διάρκεια της Παρασκευής, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν προοδευτικά μέχρι τα 1100 μέτρα περίπου, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1250 μέτρα και άνω. Από τα 1400 μέτρα και άνω, οι χιονοστρώσεις θα είναι αξιόλογες. Από το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και κατά την διάρκεια του Σαββάτου, η ατμόσφαιρα θα ψυχράνει περαιτέρω, με τις χιονοπτώσεις να επεκτείνονται μέχρι περίπου τα 800 μέτρα, με χιονοστρώσεις από τα 950 μέτρα περίπου και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα περίπου 1050 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Κατά το δεύτερο μισό του Σαββάτου, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, καθώς δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 09/02/2020.

Την Κυριακή, όπου και θα έχουμε την κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, η πιθανότητα για να παρατηρηθούν ασθενείς χιονοπτώσεις λόγω Lake Effect Snow (στην δική μας περίπτωση από Sea Effect Snow) έχουν μειωθεί και εάν παρατηρηθεί κάτι, θα είναι πρόσκαιρο και εξασθενημένο. Μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν ώστε να παρατηρηθούν ελαφριές ορογραφικές χιονοπτώσεις στις κορυφές και βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Image result for lake effect snow

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενώ μέχρι τις αυγινές ώρες, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν από περίπου τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά, θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση κυρίως από τα 1100 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1250 μέτρα και άνω. Από τα 1400 μέτρα και άνω, οι χιονοστρώσεις θα είναι αξιόλογες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα από τα βορειοδυτικά. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση, από περίπου τα 800 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 950 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1050 μέτρα και άνω θα είναι βαριές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ για να στραφούν αργότερα σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και τοπικά στα υψηλότερα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο, μετά τις πρωινές βροχές, πιθανές καταιγίδες και χιόνια που θα παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμη λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 13 έως 15 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικές νεφώσεις που θα παρατηρούνται στην οροσειρά του Τροόδους πιθανόν να δώσουν ακόμη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, 3 έως 5 στα παράλια και στους -9 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί έντονος παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται 5-8 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Μετά το πέρασμα του αδύναμου ψυχρού μετώπου, το οποίο καθυστέρησε κάποιες ώρες, άρχισαν να παρατηρούνται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Τις επόμενες ώρες, θα αρχίσει να μας επηρεάζει το δευτευρεύον χαμηλό, καθώς και πολύ ψυχρότερη αέρια μάζα.

Λόγω της καθυστέρησης αλλά και εξασθένισης του ψυχρού μετώπου σε σχέση με το τι αναμενόταν αρχικά, καταγράφηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα Πέμπτη, με τον υδράργυρο στην Λευκωσία να ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου (22.2 βαθμοί Κελσίου στον σταθμό του Τ.Μ στην Αθαλάσσα).

Παρόλα αυτά, το ψυχρό μέτωπο άρχισε να επηρεάζει την περιοχή μας από το μεσημέρι, δίνοντας σύντομες, αλλά τοπικά έντονες βροχές σε διάφορες περιοχές του νησιού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτή την στιγμή (16:45), οι βροχές που επηρέασαν νωρίτερα το νησί, έχουν κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάζουν περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Στις υπόλοιπες περιοχές έχει παρατηρηθεί βελτίωση του καιρού, παρόλο που κάποιες τοπικές βροχές συνεχίζουν κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, όπως μπορείτε να δείτε από το ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας.

Ραντάρ βροχής τμήματος Μετεωρολογίας (16:35)

Παράλληλα, παρατηρήθηκε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (από τους 22.2 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Αθαλάσσας, μέσα σε λίγη ώρα ο υδράργυρος έπεσε στους 12.6 βαθμούς Κελσίου, η οποία είναι και χαμηλότερη από την ελάχιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε χθες βράδυ).

Όσον αφορά την σκόνη που είχε κάνει την εμφάνιση της το τελευταίο 24ωρο, έχει αρχίσει να εκτοπίζεται ανατολικότερα με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου και μπορείτε να δείτε πως στις πλείστες περιοχές, τα επίπεδα έχουν πέσει στα επιτρεπτά όρια.

Ποιότητα αέρα (17:00)

Τις επόμενες ώρες, δημιουργία δευτερεύοντος χαμηλού θα παρατηρηθεί μεταξύ Κύπρου – Ρόδου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, όπου προοδευτικά από απόψε θα παρατηρηθεί γενίκευση των φαινομένων σταδιακά από τα δυτικά και θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Να σημειώσουμε ότι αύριο το απόγευμα θα παρατηρηθεί μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, παρόλο που τοπικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται βροχές και χιόνια.

Πορεία δευτερεύοντος χαμηλού βαρομετρικού

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτές θα αρχίσουν να παρατηρούνται τις επόμενες ώρες, αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους και θα επεκταθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου από τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Κατά την διάρκεια της Παρασκευής, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν προοδευτικά μέχρι τα 1100 μέτρα περίπου, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1250 μέτρα και άνω. Από τα 1400 μέτρα και άνω, οι χιονοστρώσεις θα είναι αξιόλογες. Από το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και κατά την διάρκεια του Σαββάτου, η ατμόσφαιρα θα ψυχράνει περαιτέρω, με τις χιονοπτώσεις να επεκτείνονται μέχρι περίπου τα 800 μέτρα, με χιονοστρώσεις από τα 950 μέτρα περίπου και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα περίπου 1050 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Κατά το δεύτερο μισό του Σαββάτου, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού.

Το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, καθώς δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 09/02/2020.

Την Κυριακή, όπου και θα έχουμε την κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, η πιθανότητα για να παρατηρηθούν ασθενείς χιονοπτώσεις λόγω Lake Effect Snow (στην δική μας περίπτωση από Sea Effect Snow) έχουν μειωθεί και εάν παρατηρηθεί κάτι, θα είναι πρόσκαιρο και εξασθενημένο. Μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν ώστε να παρατηρηθούν ελαφριές ορογραφικές χιονοπτώσεις στις κορυφές και βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Image result for lake effect snow

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενώ μέχρι τις αυγινές ώρες, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν από περίπου τα 1300 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι αξιόλογες. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά και θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά, θα παρατηρείται κατά διαστήματα χιονόπτωση κυρίως από τα 1100 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1250 μέτρα και άνω. Από τα 1400 μέτρα και άνω, οι χιονοστρώσεις θα είναι αξιόλογες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα από τα βορειοδυτικά. Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση, από περίπου τα 800 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 950 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 1050 μέτρα και άνω θα είναι βαριές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ για να στραφούν αργότερα σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και τοπικά στα υψηλότερα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο, μετά τις πρωινές βροχές, πιθανές καταιγίδες και χιόνια που θα παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμη λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 13 έως 15 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικές νεφώσεις που θα παρατηρούνται στην οροσειρά του Τροόδους πιθανόν να δώσουν ακόμη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, 3 έως 5 στα παράλια και στους -9 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί έντονος παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται 5-8 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Μεμονωμένες βροχές το απόγευμα (Χάρτης πιθανοτήτων) – Πρόσκαιρα 30άρια+ και σκόνη από εβδομάδας

Σχετικά ασταθής αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών...