Έρχεται σκόνη και μετά..βροχές

Οι υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν την περιοχή μας τις τελευταίες μέρες, θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν μέχρι και το Σάββατο, με κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα τη Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζονται πιθανότητες για τοπικές βροχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία εβδομάδα του μήνα, όπου βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας. Βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στη βόρεια Ιταλία την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να κινηθεί νοτιοανατολικά και να επηρεάσει την Ελλάδα για 2-3 μέρες και μετά να ακολουθήσει ανατολική πορεία προς την περιοχή μας. Μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα αναμένεται να βαθύνει αρκετά, ενώ προς την περιοχή μας παρουσιάζει κάποια εξασθένιση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να δώσει αξιόλογες και Παγκύπριες βροχές, αλλά αυτό θα το δούμε το Σαββατοκύριακο, καθώς πλησιάζουν οι μέρες. Σκόνη αναμένεται να προηγηθεί των βροχών και ενδέχεται να είναι πυκνή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Υψηλή πίεση και θερμές αέριες μάζες για την εποχή επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, ενώ σύντομα θα καταστούν θαλάσσιοι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στον 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο αναμένεται παρόμοιος καιρός με την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα τη Δευτέρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάζει το θερμό μέρος του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάζει την Ελλάδα και αναμένεται να φέρει άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και σκόνη από τη Βόρειο Αφρική, όπου την Τετάρτη ενδέχεται να είναι πυκνή.

Από το απόγευμα της Τετάρτης προς Πέμπτη φαίνεται πως θα αρχίσει να επηρεάζεται και η περιοχή μας από βροχές/καταιγίδες, με τάση να συνεχιστούν και της επόμενες μέρες κατά περιόδους.

Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά αυτό το σύστημα, θα είμαστε σε θέση να έχουμε το Σαββατοκύριακο, όπως σας έχουμε αναφέρει και στο χθεσινό μας δελτίο.

Στα Locations μπορείτε να δείτε την πιθανότητα βροχής για κάθε περιοχή, μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Maps: http://www.unisys.com/

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή...

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...
- Advertisement -