Έρχεται ακραία ψυχρή εισβολή για μήνα Μάρτιο – Κατά περιόδους βροχές και χιόνια τις επόμενες ημέρες

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο 3ήμερο αναμένονται κατά περιόδους βροχές και χιόνια, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής και με τα περισσότερα φαινόμενα να αναμένονται στο δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά και κυρίως το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή. Την ίδια ώρα αναμένεται σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων, με κορύφωση αργά το βράδυ της Πέμπτης και το πρώτο μισό της Παρασκευής ενώ ακραία ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες αναμένονται επίσης από το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα πολύ πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Από το Σάββατο, η πιθανότητα βροχής μειώνεται αισθητά και οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά, ωστόσο οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες φαίνεται να παραμένουν μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Aύριο Τετάρτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές πολύ νωρίς το πρωί αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά. Τα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι αρχικά υπό την μορφή χιονιού και αργότερα χιονόνερου, χωρίς χιονόστρωση. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν θα είναι μεμονωμένα και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω ενώ κατά τις αυγινές ώρες χιονόπτωση/χιονόστρωση αναμένεται έως και περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Η πιθανότητα βροχής για αύριο Τετάρτη κυμαίνεται από 40-70% (αναλόγως περιοχής), με εξαίρεση το Τρόοδος, όπου η πιθανότητα ανέρχεται στο 90%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1300 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν θα είναι μεμονωμένα. Μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, τα φαινόμενα θα γενικευτούν αρχικά από τα δυτικά/βορειοδυτικά. Αρχικά, τα φαινόμενα από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1050 μέτρα και άνω προοδευτικά μέχρι τις αυγινές ώρες, οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα επεκταθούν έως και 300 μέτρα πιο κάτω. Η πιθανότητα βροχής για την Πέμπτη κυμαίνεται από 60-100% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 15-16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα) όπου θα παρατηρείται παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα από τα περίπου 400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 500 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 500 έως 800 μέτρα θα είναι τοπικές και ελαφριές ενώ πέραν των 800 μέτρων, οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο αξιόλογες, με τοπικές βαριές χιονοστρώσεις. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού, με τα τα φαινόμενα να είναι πιο τοπικά και περιορισμένα κυρίως στο βόρειο 1/2 του νησιού και περιοχή του Τροόδους. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσις στα βόρεια και περιοχή του Τροόδους δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ή ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή του Τροόδους. Η πιθανότητα βροχής για την Παρασκευή κυμαίνεται από 70-100% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 5-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 12-14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα) όπου θα παρατηρείται παγετός.

invito

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανόν να δώσουν ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή του Τροόδους κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η πιθανότητα βροχής για το Σάββατο βρίσκεται στο 10% σε όλες τις περιοχές εκτός από το Τρόοδος, όπου η πιθανότητα βρίσκεται στο 30%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το δεύτερο μισό της 10ήμερης πρόγνωσης, φαίνονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται κάποια μεμονωμένα φαινόμενα κυρίως αρχικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει ωστόσο αρκετή αβεβαιότητα ως προς αυτή την εξέλιξη. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, παραμένοντας όμως γενικά σε επίπεδα αρκετά πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή κυρίως κατά τις πρώτες μέρες της περιόδου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τετάρτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παροδικά τα 6 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 7 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας στα 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και παροδικά τα 9 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και παροδικά τα 9 μποφόρ κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Σταδιακή μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ και περαιτέρω εξασθένηση αναμένεται μέχρι το Σάββατο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Στη συνέχεια, φαίνεται πως το βόρειο ρεύμα αέρα θα συνεχίσει στις πλείστες περιοχές.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο 3ήμερο αναμένονται κατά περιόδους βροχές και χιόνια, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής και με τα περισσότερα φαινόμενα να αναμένονται στο δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά και κυρίως το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή. Την ίδια ώρα αναμένεται σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων, με κορύφωση αργά το βράδυ της Πέμπτης και το πρώτο μισό της Παρασκευής ενώ ακραία ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες αναμένονται επίσης από το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα πολύ πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Από το Σάββατο, η πιθανότητα βροχής μειώνεται αισθητά και οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά, ωστόσο οι πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες φαίνεται να παραμένουν μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Aύριο Τετάρτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές πολύ νωρίς το πρωί αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά. Τα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι αρχικά υπό την μορφή χιονιού και αργότερα χιονόνερου, χωρίς χιονόστρωση. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν θα είναι μεμονωμένα και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω ενώ κατά τις αυγινές ώρες χιονόπτωση/χιονόστρωση αναμένεται έως και περίπου 100 μέτρα πιο κάτω. Η πιθανότητα βροχής για αύριο Τετάρτη κυμαίνεται από 40-70% (αναλόγως περιοχής), με εξαίρεση το Τρόοδος, όπου η πιθανότητα ανέρχεται στο 90%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό του νησιού τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1300 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Κατά τις βραδινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν θα είναι μεμονωμένα. Μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, τα φαινόμενα θα γενικευτούν αρχικά από τα δυτικά/βορειοδυτικά. Αρχικά, τα φαινόμενα από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1050 μέτρα και άνω προοδευτικά μέχρι τις αυγινές ώρες, οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα επεκταθούν έως και 300 μέτρα πιο κάτω. Η πιθανότητα βροχής για την Πέμπτη κυμαίνεται από 60-100% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 15-16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα) όπου θα παρατηρείται παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα από τα περίπου 400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 500 μέτρα και άνω. Οι χιονοστρώσεις από τα 500 έως 800 μέτρα θα είναι τοπικές και ελαφριές ενώ πέραν των 800 μέτρων, οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο αξιόλογες, με τοπικές βαριές χιονοστρώσεις. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού, με τα τα φαινόμενα να είναι πιο τοπικά και περιορισμένα κυρίως στο βόρειο 1/2 του νησιού και περιοχή του Τροόδους. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσις στα βόρεια και περιοχή του Τροόδους δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ή ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή του Τροόδους. Η πιθανότητα βροχής για την Παρασκευή κυμαίνεται από 70-100% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 5-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 12-14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα) όπου θα παρατηρείται παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανόν να δώσουν ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή του Τροόδους κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η πιθανότητα βροχής για το Σάββατο βρίσκεται στο 10% σε όλες τις περιοχές εκτός από το Τρόοδος, όπου η πιθανότητα βρίσκεται στο 30%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με εξαίρεση τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το δεύτερο μισό της 10ήμερης πρόγνωσης, φαίνονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται κάποια μεμονωμένα φαινόμενα κυρίως αρχικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει ωστόσο αρκετή αβεβαιότητα ως προς αυτή την εξέλιξη. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, παραμένοντας όμως γενικά σε επίπεδα αρκετά πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή κυρίως κατά τις πρώτες μέρες της περιόδου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τετάρτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παροδικά τα 6 μποφόρ. Την Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 7 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας στα 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και παροδικά τα 9 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και παροδικά τα 9 μποφόρ κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Σταδιακή μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ και περαιτέρω εξασθένηση αναμένεται μέχρι το Σάββατο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Στη συνέχεια, φαίνεται πως το βόρειο ρεύμα αέρα θα συνεχίσει στις πλείστες περιοχές.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος (1900 μέτρα).

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με σκόνη στα μέσα της νέας εβδομάδας

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν ως επί το πλείστον καλές...