Έρχεται επιτέλους η πρώτη οργανωμένη διαταραχή με παγκύπριες βροχές/καταιγίδες

Ο κυρίως αίθριος καιρός στις πλείστες περιοχές συνεχίζει και σήμερα Τετάρτη, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν και σήμερα μεμονωμένες βροχές. Προοδευτικά από αύριο Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, βαρομετρικό χαμηλό μεταξύ Κύπρου – Ρόδου αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, όπου στο σύνολο τους θα επηρεάσουν όλο το νησί.

Χθες Τρίτη, η θερμοκρασία δεν σημειώσε αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές του νησιού, φτάνοντας γύρω στους 25-26 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 24-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Παράλληλα, μεμονωμένες βροχές παρατηρήθηκαν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στον ορεινό/ημιορεινό όγκο Λεμεσού – Πάφου ενώ κάποιες πιο μεμονωμένες βροχές παρατηρήθηκαν στα βορειοανατολικά.

Σήμερα Τετάρτη, αναμένονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες με χθες Τρίτη, όπου θα επικρατεί κυρίως αίθριος καιρός, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις τιμές της Τρίτης, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

invito

Aύριο Πέμπτη, σφήνα έξαρσης από την βορειοδυτική Αφρική θα επεκτείνεται προς την κεντρική Ευρώπη και ανατολικότερα ενώ στη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έχει κατηφορίσει κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα. Την ίδια ώρα, ο Αζορικός Αντικυκλώνας αρχίζει να κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη. Εξαιτίας αυτού, η σφήνα ύφεσης που θα βρίσκεται στην βορειοδυτική Ευρώπη θα κινηθεί ανατολικότερα και ακολούθως νοτιοανατολικότερα, με αποτέλεσμα το κλειστό χαμηλό στην νοτιοανατολική Ευρώπη να ενσωματώνεται στη σφήνα ύφεσης και να δημιουργείται μια σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας η οποία θα περικλείει και άλλες δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις. Αυτή η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της κεντροανατολικής Ευρώπης και θα επεκτείνεται νοτιότερα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί κυκλογένεση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου (μεταξύ Κύπρου – Ρόδου).

Βάσει των πιο πάνω, αύριο Πέμπτη αναμένεται αρχικά γενικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο σύντομα, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται αρχικά από τα δυτικά και αναμένεται το απόγευμα να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Περαιτέρω γενίκευση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, με βροχές/καταιγίδες, όπου μέχρι τις αυγινές ώρες θα έχουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο.

Την Παρασκευή, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν όλο το νησί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Ο άστατος καιρός αναμένεται να συνεχίσει και κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου καθώς η διαταραχή κινείται ανατολικότερα, με τοπικές βροχές/καταιγίδες. Από το δεύτερο μισό της ημέρας και έπειτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Την Κυριακή, αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τη πιθανότητα βροχής να μειώνεται αισθητά ενώ πιθανότητα για νέα διαταραχή υπάρχει προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι υψηλός.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα δυτικά και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικό 1/3 του νησιού. Το απόγευμα στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με γενικευμένες βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφό, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, για να στραφούν κυρίως μετά τα μεσάνυχτα σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα συνεχίσουν να δίνουν βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Από το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Ο κυρίως αίθριος καιρός στις πλείστες περιοχές συνεχίζει και σήμερα Τετάρτη, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν και σήμερα μεμονωμένες βροχές. Προοδευτικά από αύριο Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, βαρομετρικό χαμηλό μεταξύ Κύπρου – Ρόδου αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, όπου στο σύνολο τους θα επηρεάσουν όλο το νησί.

Χθες Τρίτη, η θερμοκρασία δεν σημειώσε αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές του νησιού, φτάνοντας γύρω στους 25-26 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 24-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Παράλληλα, μεμονωμένες βροχές παρατηρήθηκαν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στον ορεινό/ημιορεινό όγκο Λεμεσού – Πάφου ενώ κάποιες πιο μεμονωμένες βροχές παρατηρήθηκαν στα βορειοανατολικά.

Σήμερα Τετάρτη, αναμένονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες με χθες Τρίτη, όπου θα επικρατεί κυρίως αίθριος καιρός, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις τιμές της Τρίτης, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Aύριο Πέμπτη, σφήνα έξαρσης από την βορειοδυτική Αφρική θα επεκτείνεται προς την κεντρική Ευρώπη και ανατολικότερα ενώ στη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έχει κατηφορίσει κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα. Την ίδια ώρα, ο Αζορικός Αντικυκλώνας αρχίζει να κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη. Εξαιτίας αυτού, η σφήνα ύφεσης που θα βρίσκεται στην βορειοδυτική Ευρώπη θα κινηθεί ανατολικότερα και ακολούθως νοτιοανατολικότερα, με αποτέλεσμα το κλειστό χαμηλό στην νοτιοανατολική Ευρώπη να ενσωματώνεται στη σφήνα ύφεσης και να δημιουργείται μια σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας η οποία θα περικλείει και άλλες δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις. Αυτή η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της κεντροανατολικής Ευρώπης και θα επεκτείνεται νοτιότερα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί κυκλογένεση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου (μεταξύ Κύπρου – Ρόδου).

Βάσει των πιο πάνω, αύριο Πέμπτη αναμένεται αρχικά γενικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο σύντομα, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται αρχικά από τα δυτικά και αναμένεται το απόγευμα να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Περαιτέρω γενίκευση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, με βροχές/καταιγίδες, όπου μέχρι τις αυγινές ώρες θα έχουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο.

Την Παρασκευή, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν όλο το νησί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω.

Ο άστατος καιρός αναμένεται να συνεχίσει και κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου καθώς η διαταραχή κινείται ανατολικότερα, με τοπικές βροχές/καταιγίδες. Από το δεύτερο μισό της ημέρας και έπειτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Την Κυριακή, αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τη πιθανότητα βροχής να μειώνεται αισθητά ενώ πιθανότητα για νέα διαταραχή υπάρχει προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι υψηλός.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα δυτικά και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικό 1/3 του νησιού. Το απόγευμα στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με γενικευμένες βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται και ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφό, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, για να στραφούν κυρίως μετά τα μεσάνυχτα σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα συνεχίσουν να δίνουν βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Από το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Έως περίπου 5-9°C πάνω της κανονικής οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες – Έρχονται 30άρια+

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην περιοχή μας μέχρι και τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας με κύριο χαρακτηριστικό την...