Έρχονται επιτέλους τα πρωτοβρόχια – Τοπικές βροχές σήμερα και γενίκευση απόψε/αύριο

Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, το οποίο περικλείει δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις στη βορειοανατολική Ευρώπη άρχισε προοδευτικά να επεκτείνεται προς την ανατολική Μεσόγειο και ακολούθως κινείται νοτιότερα. Φτάνοντας στην περιοχή μας το κλειστό χαμηλό, ακολουθεί πιο νοτιοανατολική πορεία, με αποτέλεσμα την δημιουργία αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας. Ακολούθως, αυτή η διαταραχή κινείται βορειοανατολικά, ανοίγοντας το δρόμο για να επηρεάσουν νέες διαταραχές την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα ξεκάθαρο αν και πόσο θα επηρεαστεί η Κύπρος.

Χθες Δευτέρα, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές του νησιού σε σχέση με την Κυριακή, φτάνοντας έως τους 29-30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Τρίτη, η σφήνα έξαρσης στην κεντροδυτική Ευρώπη κινείται ανατολικότερα και το κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα προς την περιοχή μας, όπου και αναμένεται η δημιουργία αβαθούς χαμηλού βαρομετρικού στην επιφάνεια μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας προς τις απογευματινές/πρώτες βραδυνές ώρες.

invito
Πιθανή πορεία αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού βάσει του GFS

Αυτή η εξέλιξη ήδη ευνοεί από τα ξημερώματα μέχρι και αυτή την ώρα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων στον θαλάσσιο χώρο κυρίως βόρεια του νησιού όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα από τις 08:30 το πρωί.

Δορυφορική εικόνα (08:30)

Παράλληλα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και σε βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Να σημειώσουμε ότι διάσπαρτες βροχές ή καταιγίδες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές του νησιού κυρίως αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα Τρίτη, παραμένοντας όμως λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τροόδος (1900 μέτρα).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη, 03/11/2020

Κατά τις βραδυνές ώρες της Τρίτης, το κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί και άλλο νοτιότερα προς την περιοχή μας ενώ ταυτόχρονα, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται γενικευμένες βροχές/καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, με κάποιες από αυτές να εισέρχονται στο νησί, επηρεάζοντας το νησί από τα δυτικά/βορειοδυτικά.

Αύριο Τετάρτη, το κέντρο του κλειστού χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα βρίσκεται στην Τουρκία, καθώς συνεχίζει την νοτιοανατολική του πορεία προς την περιοχή τη Μέση Ανατολή ενώ αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή της Κύπρου, με τον κύριο όγκο των βροχών να βρίσκεται ελαφρώς ανατολικά του νησιού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη νεφοκάλυψη, με βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού κατά διαστήματα. Στο ανατολικό 1/3 του νησιού, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω κυρίως στις περιοχές όπου οι ώρες ηλιοφάνειας θα είναι πιο μειωμένες και θα φτάνει γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τροόδος (1900 μέτρα).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη, 04/11/2020

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού της διαταραχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν από τις 12:00, 03/11/2020 μέχρι 00:00, 05/11/2020. Στον χάρτη παρατηρούμε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νησιού και τα χαμηλότερα ύψη βροχής έως καθόλου κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού (επαρχία Λεμεσού). Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται από περίπου τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής.

Οι βροχές που θα παρατηρηθούν από τη συγκεκριμένη διαταραχή θα είναι τα πρωτοβρόχια, αφού εκτιμούμε ότι πληροί τα κριτήρια που έχουμε δημοσιεύσει, τα οποία μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας εδώ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να δεχθεί όλο το νησί βροχές για να χαρακτηριστούν ως πρωτοβρόχια.

Μέχρι την Πέμπτη, η διαταραχή θα έχει κινηθεί ανατολικότερα και αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός σε όλο το νησί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, αναμένεται η προσωρινή δημιουργία Omega Block, με τον άξονα της σφήνας έξαρσης να επεκτείνεται από την βόρειο Αφρική μέχρι την βόρεια Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπου κάποιες ή όλες τις ημέρες θα εκδηλώνονται τοπικά φαινόμενα.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει της ξηρασίας και τις ανομβρίας που συνεχίζει είναι μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τρίτη, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ πιο αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται στα βόρεια/βορειοανατολικά όπου θα εκδηλώνονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, χωρίς να αποκλείεται να επηρεάζονται και τα βόρεια τμήματα του νησιού. Παράλληλα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και σε βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Να σημειώσουμε ότι διάσπαρτες βροχές ή καταιγίδες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές του νησιού κυρίως αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ σε περιοχές καταιγίδων, η ένταση των ανέμων θα φτάνει έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και θα παρατηρούνται βροχές/καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, με κάποιες από αυτές να εισέρχονται και μέσα στο νησί κυρίως μετά τα μεσάνυχτα από τα δυτικά/βορειοδυτικά, επηρεάζοντας διάφορες περιοχές. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νησιού και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ σε περιοχές καταιγίδων, η ένταση των ανέμων θα φτάνει έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, δεν αποκλείεται αρχικά να συνεχίσουν να παρατηρούνται λίγες μεμονωμένες βροχές ενώ στα βόρεια και ανατολικά δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα βορειοανατολικότερα τμήματα του νησιού, όπου πιθανόν να συνεχίσουν κάποιες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές ενώ σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν μέσα στο νησί, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, το οποίο περικλείει δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις στη βορειοανατολική Ευρώπη άρχισε προοδευτικά να επεκτείνεται προς την ανατολική Μεσόγειο και ακολούθως κινείται νοτιότερα. Φτάνοντας στην περιοχή μας το κλειστό χαμηλό, ακολουθεί πιο νοτιοανατολική πορεία, με αποτέλεσμα την δημιουργία αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας. Ακολούθως, αυτή η διαταραχή κινείται βορειοανατολικά, ανοίγοντας το δρόμο για να επηρεάσουν νέες διαταραχές την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα ξεκάθαρο αν και πόσο θα επηρεαστεί η Κύπρος.

Χθες Δευτέρα, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές του νησιού σε σχέση με την Κυριακή, φτάνοντας έως τους 29-30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Τρίτη, η σφήνα έξαρσης στην κεντροδυτική Ευρώπη κινείται ανατολικότερα και το κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα προς την περιοχή μας, όπου και αναμένεται η δημιουργία αβαθούς χαμηλού βαρομετρικού στην επιφάνεια μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας προς τις απογευματινές/πρώτες βραδυνές ώρες.

Πιθανή πορεία αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού βάσει του GFS

Αυτή η εξέλιξη ήδη ευνοεί από τα ξημερώματα μέχρι και αυτή την ώρα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων στον θαλάσσιο χώρο κυρίως βόρεια του νησιού όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα από τις 08:30 το πρωί.

Δορυφορική εικόνα (08:30)

Παράλληλα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και σε βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Να σημειώσουμε ότι διάσπαρτες βροχές ή καταιγίδες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές του νησιού κυρίως αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα Τρίτη, παραμένοντας όμως λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τροόδος (1900 μέτρα).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη, 03/11/2020

Κατά τις βραδυνές ώρες της Τρίτης, το κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί και άλλο νοτιότερα προς την περιοχή μας ενώ ταυτόχρονα, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται γενικευμένες βροχές/καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, με κάποιες από αυτές να εισέρχονται στο νησί, επηρεάζοντας το νησί από τα δυτικά/βορειοδυτικά.

Αύριο Τετάρτη, το κέντρο του κλειστού χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα βρίσκεται στην Τουρκία, καθώς συνεχίζει την νοτιοανατολική του πορεία προς την περιοχή τη Μέση Ανατολή ενώ αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στην περιοχή της Κύπρου, με τον κύριο όγκο των βροχών να βρίσκεται ελαφρώς ανατολικά του νησιού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη νεφοκάλυψη, με βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού κατά διαστήματα. Στο ανατολικό 1/3 του νησιού, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω κυρίως στις περιοχές όπου οι ώρες ηλιοφάνειας θα είναι πιο μειωμένες και θα φτάνει γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τροόδος (1900 μέτρα).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη, 04/11/2020

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού της διαταραχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν από τις 12:00, 03/11/2020 μέχρι 00:00, 05/11/2020. Στον χάρτη παρατηρούμε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νησιού και τα χαμηλότερα ύψη βροχής έως καθόλου κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού (επαρχία Λεμεσού). Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται από περίπου τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής.

Οι βροχές που θα παρατηρηθούν από τη συγκεκριμένη διαταραχή θα είναι τα πρωτοβρόχια, αφού εκτιμούμε ότι πληροί τα κριτήρια που έχουμε δημοσιεύσει, τα οποία μπορείτε να τα διαβάσετε πατώντας εδώ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να δεχθεί όλο το νησί βροχές για να χαρακτηριστούν ως πρωτοβρόχια.

Μέχρι την Πέμπτη, η διαταραχή θα έχει κινηθεί ανατολικότερα και αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός σε όλο το νησί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, αναμένεται η προσωρινή δημιουργία Omega Block, με τον άξονα της σφήνας έξαρσης να επεκτείνεται από την βόρειο Αφρική μέχρι την βόρεια Ευρώπη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας μέχρι τουλάχιστον τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όπου κάποιες ή όλες τις ημέρες θα εκδηλώνονται τοπικά φαινόμενα.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει της ξηρασίας και τις ανομβρίας που συνεχίζει είναι μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τρίτη, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ πιο αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται στα βόρεια/βορειοανατολικά όπου θα εκδηλώνονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, χωρίς να αποκλείεται να επηρεάζονται και τα βόρεια τμήματα του νησιού. Παράλληλα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και σε βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Να σημειώσουμε ότι διάσπαρτες βροχές ή καταιγίδες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές του νησιού κυρίως αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ σε περιοχές καταιγίδων, η ένταση των ανέμων θα φτάνει έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και θα παρατηρούνται βροχές/καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, με κάποιες από αυτές να εισέρχονται και μέσα στο νησί κυρίως μετά τα μεσάνυχτα από τα δυτικά/βορειοδυτικά, επηρεάζοντας διάφορες περιοχές. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νησιού και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ σε περιοχές καταιγίδων, η ένταση των ανέμων θα φτάνει έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες σε διάφορες περιοχές του νησιού. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες κυρίως στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, δεν αποκλείεται αρχικά να συνεχίσουν να παρατηρούνται λίγες μεμονωμένες βροχές ενώ στα βόρεια και ανατολικά δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα βορειοανατολικότερα τμήματα του νησιού, όπου πιθανόν να συνεχίσουν κάποιες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές ενώ σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν μέσα στο νησί, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρώς άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...