Γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, λίγες μεμονωμένες βροχές είναι πιθανό να παρατηρηθούν σε ορισμένες περιοχές του νησιού – χωρίς να αναμένεται κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σήμερα και μη αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ώρες και θα κυμαίνεται σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
Σήμερα Τετάρτη, αθσενής χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μας ενώ βαρομετρικό χαμηλό θα στροβιλίζεται μεταξύ Ιταλίας – Ελλάδας.

Στην περιοχή μας σήμερα παρατηρείται κυρίως αίθριος ενώ προοδευτικά από το μεσημέρι και έπειτα, θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως δυτικό 1/3 του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Προοδευτικά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα συνεχίσει να επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο ενώ στην περιοχή μας θα διατηρηθεί σχετικά χαμηλή πίεση.

Στην περιοχή μας, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται τοπικά με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικά, βόρεια, εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, υψηλότερες πιέσεις θα επηρεάσουν την περιοχή μας και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις πλείστες περιοχές, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι/απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.
Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

