Ιδιαίτερα θερμός ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών.

Στις τοποθεσίες θα προσέξετε ότι από αύριο Κυριακή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία από την Δευτέρα μέχρι και περίπου το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα φτάνει γύρω στους 36-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό (αναλόγως ημέρας), ενώ στα παράλια θα κυμαίνεται γύρω στους 29-35 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως ημέρας και περιοχής). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 5-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε εσωτερικά τμήματα του νησιού και γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα παράλια. Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αναμένονται και στα ορεινά/ημιορεινά, με τη θερμοκρασία στο Τρόοδος (1900 μέτρα) να φτάνει γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως ημέρας). Άξιον αναφοράς είναι ότι το ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για μήνα Οκτώβριο στη Λευκωσία (Αθαλάσσα) από το 1991 και έπειτα είναι οι 38.0 (38) βαθμοί Κελσίου, με το ρεκόρ αυτό να απειλείται την ερχόμενη εβδομάδα. Σε αντίθεση με τις μέγιστες θερμοκρασίες, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, παρόλο που θα βρίσκονται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή, όπου και θα επικρατεί σχετική δροσιά τα βράδια. Όσον αφορά τις τελευταίες 2-3 ημέρες της 10ήμερης πρόγνωσης, φαίνεται μια πτωτική τάση της θερμοκρασίας, ωστόσο, υπάρχει προς το παρόν αβεβαιότητα.

Στις Τοποθεσίες θα προσέξετε επίσης ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν παρουσιάζονται πιθανότητες βροχής καθ’ όλη την διάρκεια του 10ημέρου σε όλες τις περιοχές, εκτός από κάποιες πολύ μικρές πιθανότητες βροχής (μόλις 10%) που παρουσιάζονται στο Τροόδος και εσωτερικό την προτελευταία ημέρα της πρόγνωσης.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του θα κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά έως χαμηλά επίπεδα στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα. Αύξηση των τιμών του σημείου δρόσου φαίνεται προς το τέλος της 10ήμερης πρόγνωσης κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, για να κυμανθούν σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Όσον αφορά τους ανέμους, θα είναι κυρίως ασθενείς μεταβλητοί τα πρωινά ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας, οι άνεμοι θα στρέφονται σε θαλάσσιους και θα ενισχύονται στα 3-4 μποφόρ μέχρι και την Παρασκευή ενώ από το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι το τέλος της πρόγνωσης, αναμένεται μικρή ενίσχυση των ανέμων, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ στα παράλια (αναλόγως ημέρας και περιοχής).

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Καιρική ενημέρωση (15:00) – Tοπικά έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη

Αύξηση των νεφώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα. Ήδη...

Δείτε τις μετρήσεις βροχόπτωσης του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και Τετάρτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κατά την Παρασκευή και...

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες...

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας και σήμερα κυρίως στα...
- Advertisement -