Ιδιαίτερα θερμός ο καιρός τις επόμενες ημέρες με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις ανανεώθηκαν και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών.

Στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι αύριο Σάββατο, η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο στις πλείστες περιοχές και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και έως περίπου τους 30-35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής). Από την Κυριακή μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ο θερμός καιρός συνεχίζει, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και γύρω στους 32-35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια. Τάση μικρής πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Nα σημειώσουμε ότι το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών για αύριο Σάββατο ενώ σχετικές προειδοποίησεις αναμένεται να εκδωθούν και τις επόμενες ημέρες. Για να διαβάσετε την αυριανή προειδοποίηση, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για αύριο Σάββατο (11/7)

Στις Τοποθεσίες θα προσέξετε επίσης ότι το επόμενο τριήμερο υπάρχουν κάποιες χαμηλές πιθανότητες βροχής, οι οποίες όμως είναι περιορισμένες στην περιοχή του Τροόδους κατά τις απογευματινές ώρες και κυμαίνονται από 30-40% αναλόγως ημέρας. Οι πιθανότητες βροχής από την Τρίτη και έπειτα μειώνονται και θα κυμαίνονται από 0-20% (αναλόγως ημέρας). Στις υπόλοιπες περιοχές, οι πιθανότητες βροχής παραμένουν στο 0%.

Στο πιο κάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των βροχών/καταιγίδων που επηρέασαν την περιοχή του Τροόδους σήμερα Παρασκευή σε timelapse από την κάμερα του Kitasweather στο Πέρα Πεδί.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου, οι τιμές του αυξάνονται το επόμενο διήμερο και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατεί έντονη δυσφορία σε όλες τις περιοχές, εκτός από τα υψηλότερα ορεινά όπου θα είναι χαμηλότερη. Από την ερχόμενη εβδομάδα, φαίνεται σταδιακή μικρή πτώση των τιμών του σημείου δρόσου, με την δυσφορία όμως να συνεχίζει ενώ προς τα τέλη της εβδομάδας φαίνεται εκ νέου άνοδος των τιμών.

Όσον αφορά τους ανέμους, θα είναι κυρίως ασθενείς μεταβλητοί τα πρωινά ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας, οι άνεμοι θα στρέφονται σε θαλάσσιους και θα ενισχύονται στα 3-4 μποφόρ, με ριπές θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ τα απόγευματα (αναλόγως ημέρας και περιοχής).

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την πόλη της Λευκωσίας.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι θερμοκρασίες να παραμένουν λίγο πιο...

Εξασθένησε η διαταραχή στη περιοχή μας – Έρχεται πρόσκαιρη σφήνα έξαρσης πριν την επόμενη διαταραχή

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Πέμπτη έχει εξασθενήσει ενώ από αύριο Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας,...
- Advertisement -