Ιδιαίτερα βροχερή η αυριανή ημέρα με παρατεταμένες βροχές και βαριές χιονοστρώσεις στο Τρόοδος

Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σταδιακά από σήμερα Τσικνοπέμπτη, με κορύφωση αύριο Παρασκευή. Νέο, πιο ασθενές χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το σαββατοκύριακο.

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, άρχισε η δημιουργία του βαρομετρικού χαμηλού, με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο θα κινηθεί σταδιακά ανατολικότερα προς την περιοχή μας, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Σήμερα επηρεαζόμαστε από το θερμό μέτωπο του χαμηλού, με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας και την σταδιακή αύξηση της νεφοκάλυψης που παρατηρείται από τα δυτικά τις τελευταίες ώρες. Μεμονωμένα φαινόμενα ελαφριών βροχών/σταγόνων βροχής έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού ενώ τις επόμενες ώρες, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται περαιτέρω, αρχικά από τα νοτιοδυτικά. Τις αυγινές ώρες, θα αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικά πιο αξιόλογες βροχές, στο νοτιοδυτικό μισό του νησιού και κυρίως στις προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους λόγω ορογραφικών βροχών/ενίσχυσης.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Αργά απόψε, το χαμηλό βαθαίνει περαιτέρω καθώς κινείται ανατολικά προς την περιοχή μας και αναμένεται να μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, δίνοντας παγκύπριες βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου θα αρχίσουν να επηρεάζουν το νησί μας αρχικά από τα δυτικά και σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με σταδιακή επέκταση των βροχών/καταιγίδων ανατολικότερα, όπου μέχρι το απόγευμα θα διασχίσει όλο το νησί, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές με βροχές. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες σε όλη την επικράτεια του νησιού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, αναμένεται νέο σύντομο πέρασμα με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές του νησιού (κυρίως δυτικά και νότια) αργά το απόγευμα με πρώτες βραδυνές ώρες και ακολούθως ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από περίπου τα 1650 μέτρα και άνω, θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση και αναμένονται πολύ βαριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω.

invito

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα αλλά και πιο κάτω, βλέπετε τον τελικό χάρτη με τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 18:00 τοπική ώρα 20/02/2020, μέχρι 06:00 τοπική ώρα 22/02/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Οι πλείστες ποσότητες βροχής αναμένονται μεταξύ 09:00 – 20:00 αύριο Παρασκευή.

To Kitasweather έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για τα φαινόμενα που αναμένονται κατά την διάρκεια της Παρασκευής και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Kίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για μεγάλα ύψη βροχής και βαριές χιονοστρώσεις

Διαβάστε επίσης:

Σημαντικός ο ρόλος του συστήματος της Παρασκευής για το φράγμα των Λευκάρων – Μετρήσεις βροχόπτωσης

Νέα κυκλογένεση στην περιοχή της Κύπρου αναμένεται το Σάββατο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι τοπικές βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν κατά διαστήματα και την Κυριακή, να σημειώσουμε όμως ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε πιο βαθμό θα επηρεαστούμε από το συγκεκριμένο χαμηλό, αλλά και ποιες περιοχές παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής. Αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά το πέρασμα της αυριανής διαταραχής.

Πορεία χαμηλού βαρομετρικού

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο νοτιοδυτικό μισό του νησιού, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα και πιο συχνά στις προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους λόγω ορογραφικών βροχών/ενίσχυσης, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονόνερο θα εναλάσσεται με χιόνι. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση με πολύ βαριές χιονοστρώσεις από περίπου τα 1700 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικές βροχές/καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος σταδιακά απο τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Κάποιες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1700 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1750 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ στα δυτικά παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και θα σημειωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες και χιόνια στην περιοχή του Τροόδους. Κάποιες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σταδιακά από σήμερα Τσικνοπέμπτη, με κορύφωση αύριο Παρασκευή. Νέο, πιο ασθενές χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το σαββατοκύριακο.

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, άρχισε η δημιουργία του βαρομετρικού χαμηλού, με κέντρο το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο θα κινηθεί σταδιακά ανατολικότερα προς την περιοχή μας, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Σήμερα επηρεαζόμαστε από το θερμό μέτωπο του χαμηλού, με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας και την σταδιακή αύξηση της νεφοκάλυψης που παρατηρείται από τα δυτικά τις τελευταίες ώρες. Μεμονωμένα φαινόμενα ελαφριών βροχών/σταγόνων βροχής έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού ενώ τις επόμενες ώρες, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται περαιτέρω, αρχικά από τα νοτιοδυτικά. Τις αυγινές ώρες, θα αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικά πιο αξιόλογες βροχές, στο νοτιοδυτικό μισό του νησιού και κυρίως στις προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους λόγω ορογραφικών βροχών/ενίσχυσης.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Αργά απόψε, το χαμηλό βαθαίνει περαιτέρω καθώς κινείται ανατολικά προς την περιοχή μας και αναμένεται να μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, δίνοντας παγκύπριες βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου θα αρχίσουν να επηρεάζουν το νησί μας αρχικά από τα δυτικά και σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με σταδιακή επέκταση των βροχών/καταιγίδων ανατολικότερα, όπου μέχρι το απόγευμα θα διασχίσει όλο το νησί, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές με βροχές. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες σε όλη την επικράτεια του νησιού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, αναμένεται νέο σύντομο πέρασμα με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές του νησιού (κυρίως δυτικά και νότια) αργά το απόγευμα με πρώτες βραδυνές ώρες και ακολούθως ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από περίπου τα 1650 μέτρα και άνω, θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση και αναμένονται πολύ βαριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω.

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα αλλά και πιο κάτω, βλέπετε τον τελικό χάρτη με τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 18:00 τοπική ώρα 20/02/2020, μέχρι 06:00 τοπική ώρα 22/02/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Οι πλείστες ποσότητες βροχής αναμένονται μεταξύ 09:00 – 20:00 αύριο Παρασκευή.

To Kitasweather έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για τα φαινόμενα που αναμένονται κατά την διάρκεια της Παρασκευής και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Kίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για μεγάλα ύψη βροχής και βαριές χιονοστρώσεις

Διαβάστε επίσης:

Σημαντικός ο ρόλος του συστήματος της Παρασκευής για το φράγμα των Λευκάρων – Μετρήσεις βροχόπτωσης

Νέα κυκλογένεση στην περιοχή της Κύπρου αναμένεται το Σάββατο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι τοπικές βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν κατά διαστήματα και την Κυριακή, να σημειώσουμε όμως ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε πιο βαθμό θα επηρεαστούμε από το συγκεκριμένο χαμηλό, αλλά και ποιες περιοχές παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες βροχής. Αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά το πέρασμα της αυριανής διαταραχής.

Πορεία χαμηλού βαρομετρικού

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο νοτιοδυτικό μισό του νησιού, με τα φαινόμενα να είναι πιο γενικευμένα και πιο συχνά στις προσήνεμες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους λόγω ορογραφικών βροχών/ενίσχυσης, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονόνερο θα εναλάσσεται με χιόνι. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση με πολύ βαριές χιονοστρώσεις από περίπου τα 1700 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικές βροχές/καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος σταδιακά απο τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Κάποιες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1700 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1750 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ στα δυτικά παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και θα σημειωθούν τοπικές βροχές/καταιγίδες και χιόνια στην περιοχή του Τροόδους. Κάποιες καταιγίδες ενδεχομένως να είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Στο κόκκινο η σκόνη σήμερα – Πότε υποχωρεί και πότε ξαναεπιστρέφει

Το πρώτο σοβαρό επεισόδιο σκόνης της φετινής σεζόν επηρεάζει την περιοχή μας, με τα επίπεδα της σκόνης να φτάνουν...