Καιρική ενημέρωση (23:10) – Χιονοπτώσεις και μηδενικές θερμοκρασίες στα ορεινά

Αυξημένες νεφώσεις από τα βορειοδυτικά, επηρεάζουν το νησί μας τις τελευταίες ώρες όπως βλέπετε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα.

Σύμφωνα με την πιο κάτω εικόνα του ραντάρ του Τ.Μ, βροχές σημειώνονται στην επαρχία Πάφου. Στο δάσος της Πάφου πρέπει να σημειώνεται χιονόπτωση στα υψόμετρα που αναφέρουμε στο δελτίο καιρού μας και μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα παρατηρούνται και σε άλλες ορεινές/ημιορεινές περιοχές.

Από τις 21:00 περίπου σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση στο Τρόοδος και μπορείτε να την παρακολουθείτε ζωντανά από τις κάμερες μας στο ξενοδοχείο Jubilee πατώντας εδώ!

Το ύψος του χιονιού στο χιονόμετρο μας στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος η ώρα (22:00) ήταν 75 εκατοστά. Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα κυμαίνεται κυρίως από 110-150 εκατοστά. Tο ύψος του χιονιού αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

Η θερμοκρασία στις 23:00 στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος ήταν -5.4 βαθμούς Κελσίου και είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής αυτό τον χειμώνα. Μηδενικές θερμοκρασίες και παγετός επικρατεί σε αρκετές ορεινές περιοχές αλλά και υψηλότερα ορεινά.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά που βρίσκετε ο υδράργυρος πατώντας εδώ.

Χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα και στην Βαβατσινιά και μπορείτε να την παρακολουθείτε πατώντας εδώ.

Αύριο το πρωί θα επικρατεί παγετός και χιονόστρωση σε αρκετές ορεινές περιοχές και πιο τοπικά στα υψηλότερα ημιορεινά καθιστώντας τους δρόμους ιδιαίτερα ολισθηρούς. Συστήνουμε όπως ενημερωθείτε από την Αστυνομία για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής – application “Αστυνομία Κύπρου” ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία “Οδικό Δίκτυο“ πριν τις μετακινήσεις σας.

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο καιρού:

Χιόνια στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα και απόψε – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας!

Διαβάστε επίσης:

Υπερχειλίζουν ακόμα δύο φράγματα αυτή την εβδομάδα – Συνεχίζουν οι εισροές

Πλησίασε το 150% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιανουάριο – Αποτίμηση πρώτης διαταραχής.


Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -