Καιρική ενημέρωση (Ώρα 12:50) – Έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη στο δυτικό 1/3 του νησιού

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα, αρκετές νεφώσεις έχουν αναπτυχθεί κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού, αλλά και σε βορειοανατολικά τμήματα του νησιού σε κατεχόμενες περιοχές.

Δορυφορική εικόνα (12:55)

Αυτή την ώρα, έντονες καταιγίδες είναι σε εξέλιξη στα δυτικά τμήματα της οροσειράς του Τρόοδους και κυρίως στο δάσος της Πάφου. Οι καταιγίδες ακολουθούν δυτική πορεία και αναμένεται να επηρεάσουν και άλλες περιοχές στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και η ορατότητα στο επίκεντρο των καταιγίδων είναι μειωμένη. Επίσης, υπάρχει συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα και πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν και κατολισθήσεις. Όσοι θα κινείστε στο ορεινό/ημιορεινό δίκτυο στα δυτικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:55)
Ραντάρ βροχής (12:50)
Ραντάρ βροχής T.M (12:50)

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα από σταθμό του Τ.Μ στον Τρίπυλο (Kοιλάδα των Κέδρων), η βροχόπτωση το τελευταίο μισάωρο έφτασε τα 22.88 χιλιοστά.

Οι βροχές άρχισαν να επεκτείνονται δυτικότερα/βορειοδυτικότερα, με τον σταθμό του Τ.Μ στη Λυσό να έχει αρχίσει να καταγράφει αξιόλογα ύψη βροχής, τα οποία μέχρι στιγμής (13:00) ανέρχονται στα 11.5 χιλιοστά, με τάση περαιτέρω αύξησης σύντομα.

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικές βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο – Κατά τόπους έντονα τα φαινόμενα

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -