Καιρική ενημέρωση (Ώρα 13:10) – Στους 43 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος αυτή την ώρα στη Λευκωσία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού (μέχρι στιγμής), με τον υδράργυρο να έχει φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου στην Λευκωσία, αλλά και στον Κάμπο.

Πιο συγκεκριμένα, στους σταθμούς του Τ.Μ στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Αθαλάσσα (Visitor Center και σταθμό ραδιοβολήσεων), η θερμοκρασία έχει φτάσει τα τελευταία λεπτά τους 43.4 και 42.6 βαθμούς αντίστοιχα, όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες.

Σταθμός Τ.Μ στο Visitor Center Αθαλάσσας
Σταθμός Τ.Μ στο σταθμό ραδιοβολήσεων Αθαλάσσας
Σταθμός Τ.Μ στον Κάμπο

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται σε όλες τις περιοχές του εσωτερικού και ορεινά/ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές λίγο πιο μέσα από τις ακτές.

Στις παράλιες περιοχές, ο υδράργυρος κυμαίνεται κυρίως από 31-38 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως περιοχής), ωστόσο, η αισθητή θερμοκρασία ανέρχεται γύρω στους 41-44 βαθμούς Κελσίου, όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς σε διάφορες παράλιες περιοχές.

Σταθμός Kitasweather στο εστιατόρειο του Ρουσιά στη Λάρνακα
Σταθμός Kitasweather στο εστιατόρειο Χάνι στη Λεμεσό
Σταθμός Kitasweather στα αρτοποιεία Sunfresh στην Κάτω Πάφο
Σταθμός Kitasweather στην υπεραγορά Παπαντωνίου στη Πόλη Χρυσοχούς

Το επόμενο δίωρο, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών ενώ αργότερα το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και παράλληλη άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, καθώς θα κινηθεί προς αυτές τις περιοχές η θερμή και πιο ξηρή αέρια μάζα του εσωτερικού.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι σε ισχύ είναι πορτοκαλί και κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί/Κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για σήμερα Παρασκευή (31/7)

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Η πιο θερμή ημέρα του καλοκαιριού σήμερα – Γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -