Λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες για τις επόμενες 18 ώρες (Update 1)

Το χαμηλό βαρομετρικό από την Βόρειο Λιβύη-Αίγυπτο άρχισε να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με σκόνη. Κατά διαστήματα αναμένεται να πέσουν και σταγόνες λάσπης ή ελαφριές λασποβροχές ενώ το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν τοπικά και ξηρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα βόρεια, ανατολικά και νότια παράλια στα 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6, ίσως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 25 έως 27 στα νότια και δυτικά παράλια και 13 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος με λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 έως 18 στα παράλια και στους 7 στη χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με λασποβροχές και τοπικές καταιγίδες. Το απόγευμα οι καταιγίδες ενδέχεται τοπικά να έχουν ένταση με πιθανό χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη όπου το πρωί ενδέχεται να είναι πυκνή. Εξασθένιση ανέμων σε σχέση με προηγούμενες μέρες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ενώ το απόγευμα αναμένονται και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού. Το Σάββατο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, λόγω αστάθειας. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος αρχικά αλλά σύντομα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από το πρωί σημειώνονται σταγόνες λάσπης και ελαφριές λασποβροχές χωρίς να καταγραφεί κάτι εκτός από τα ορεινά όπου ο σταθμός μας στου Κιρ Γιάννη στο Όμοδος έχει καταγράψει 1 χιλιοστό. Ο λόγος που μόνο στα ορεινά έχει καταγραφεί βροχή είναι ο ίδιος λόγος που εξηγούμε για τις ξηρές καταιγίδες.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Καιρική ενημέρωση (15:00) – Tοπικά έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη

Αύξηση των νεφώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα. Ήδη τοπικές βροχές/καταιγίδες έχουν αρχίσει να...

Δείτε τις μετρήσεις βροχόπτωσης του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και Τετάρτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κατά την Παρασκευή και...

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες...
- Advertisement -