Με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ενισχυμένους ανέμους μας αποχαιρετά η τελευταία ημέρα του χειμώνα

Σφήνα ύφεσης και χαμηλό στην επιφάνεια θα φέρουν πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές στις πλείστες περιοχές ή και όλο το νησί και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως το Σάββατο. Ταυτόχρονα, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Αυτή η διαταραχή θα μας επηρεάσει σε 3 φάσεις, με τα πιο γενικευμένα και πιο έντονα φαινόμενα να παρατηρούνται κατά την δεύτερη φάση, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου.

Ως πρώτη φάση, αναμένεται προμετωπιαία σκάφη (pre-frontal trough) να επηρεάσει την περιοχή μας σήμερα το απόγευμα και νωρίς απόψε, όπου αρχικά υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή και καταιγίδας σε εσωτερικά αλλά και βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, ενώ αργά το απόγευμα και νωρίς απόψε, υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών ή και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και νότια.

invito

Ως δεύτερη φάση, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, του οποίου θα προηγούνται γενικευμένες βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Σάββατο. Αυτό το πέρασμα από βροχές θα είναι σχετικά σύντομο και αναμένεται αρχικά από τα δυτικά και προοδευτικά από αύριο το πρωί, με σταδιακή επέκταση ανατολικότερα, όπου οι πλείστες ή και όλες οι περιοχές θα επηρεαστούν από αυτό το πέρασμα μέχρι το απόγευμα. Κατά την δεύτερη φάση, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως λίγο πριν και κατά την διάρκεια των φαινομένων, όπου ταυτόχρονα θα σημειωθεί και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, θα παρατηρηθεί πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, παρόλο που μεμονωμένες βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Αργά το απόγευμα προς πρώτες βραδυνές ώρες, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από την τρίτη φάση, όπου σκάφη αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια, με τοπικού χαρακτήρα βροχές, αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες στο δυτικό μισό του νησιού και στο βόρειο 1/3 του νησιού.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτές θα αρχίσουν να παρατηρούνται προοδευτικά από αύριο Σάββατο, αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ θα επεκταθούν προοδευτικά μέχρι τα 1000 περίπου μέτρα. Οι χιονοστρώσεις θα είναι περιορισμένες κυρίως από τα 1100 περίπου μέτρα και άνω, όπου τοπικά μέχρι τα 1400 μέτρα, αναμένονται ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοστρώσεις. Οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο αξιόλογες καθώς ανεβαίνουμε υψόμετρο, με το φρέσκο χιόνι να φτάνει τα 10-15 cm στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους (1750 μέτρα και άνω).

Από αυτή την διαταραχή σαν σύνολο, δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο καθώς οι βροχές που θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο το νησί, θα είναι πρόσκαιρες και σε αρκετές περιοχές θα κυμανθούν κάτω από 10 χιλιοστά. Το μέγιστο ύψος βροχής εκτιμούμε ότι δεν θα ξεπερνά τα 30-35 χιλιοστά. Οι περιοχές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να δεχθούν αυτά τα ύψη βροχής είναι το δυτικό μισό του νησιού και κυρίως ο ορεινός/ημιορεινός όγκος αυτού.

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα αλλά και πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 15:30 τοπική ώρα 28/02/2020, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 01/03/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Να διευκρινήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιο κάτω ποσοτήτων θα σημειωθούν αύριο Σάββατο.

Από την Κυριακή και κατά την Καθαρά Δευτέρα, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός επιστρέφει καθώς σφήνα έξαρσης θα αρχίσει να εγκαθίσταται στην περιοχή μας, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν σταδιακή αισθητή άνοδο σε σχέση με το Σάββατο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος. Ωστόσο, στα ορεινά/ημιορεινά, αλλά και περιοχές του εσωτερικού και βορειοανατολικά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στο εσωτερικό και σε βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με την πιθανότητα τοπικών βροχών ή και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα παράλια και κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Aύριο Σάββατο, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος αρχικά από τα δυτικά, όπου και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και πιο συχνά στο δυτικό μισό του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με μικρή πιθανότητα ελαφριάς και πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα που θα παρατηρούνται αρχικά στην περιοχή του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού από τα 1700 μέτρα και άνω, ενώ προοδευτικά μέχρι αργά το απόγευμα, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν από τα 1200 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι χιονοστρώσεις ωστόσο, θα είναι περιορισμένες κυρίως από τα 1500-1600 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ στις κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες στο δυτικό μισό του νησιού και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Σε καταιγίδα, πιθανόν να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι με την πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά, αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω, με τοπικές και ελαφριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1100 μέτρα και άνω. Μέχρι τα μεσάνυχτα, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, με τάση εξασθένισης κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα υψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 19 έως 21 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 22 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 11 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το διήμερο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Σφήνα ύφεσης και χαμηλό στην επιφάνεια θα φέρουν πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές στις πλείστες περιοχές ή και όλο το νησί και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως το Σάββατο. Ταυτόχρονα, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Αυτή η διαταραχή θα μας επηρεάσει σε 3 φάσεις, με τα πιο γενικευμένα και πιο έντονα φαινόμενα να παρατηρούνται κατά την δεύτερη φάση, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου.

Ως πρώτη φάση, αναμένεται προμετωπιαία σκάφη (pre-frontal trough) να επηρεάσει την περιοχή μας σήμερα το απόγευμα και νωρίς απόψε, όπου αρχικά υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή και καταιγίδας σε εσωτερικά αλλά και βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, ενώ αργά το απόγευμα και νωρίς απόψε, υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών ή και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και νότια.

Ως δεύτερη φάση, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, του οποίου θα προηγούνται γενικευμένες βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Σάββατο. Αυτό το πέρασμα από βροχές θα είναι σχετικά σύντομο και αναμένεται αρχικά από τα δυτικά και προοδευτικά από αύριο το πρωί, με σταδιακή επέκταση ανατολικότερα, όπου οι πλείστες ή και όλες οι περιοχές θα επηρεαστούν από αυτό το πέρασμα μέχρι το απόγευμα. Κατά την δεύτερη φάση, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως λίγο πριν και κατά την διάρκεια των φαινομένων, όπου ταυτόχρονα θα σημειωθεί και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, θα παρατηρηθεί πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, παρόλο που μεμονωμένες βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Αργά το απόγευμα προς πρώτες βραδυνές ώρες, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από την τρίτη φάση, όπου σκάφη αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια, με τοπικού χαρακτήρα βροχές, αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες στο δυτικό μισό του νησιού και στο βόρειο 1/3 του νησιού.

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αυτές θα αρχίσουν να παρατηρούνται προοδευτικά από αύριο Σάββατο, αρχικά στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ θα επεκταθούν προοδευτικά μέχρι τα 1000 περίπου μέτρα. Οι χιονοστρώσεις θα είναι περιορισμένες κυρίως από τα 1100 περίπου μέτρα και άνω, όπου τοπικά μέχρι τα 1400 μέτρα, αναμένονται ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοστρώσεις. Οι χιονοστρώσεις θα είναι πιο αξιόλογες καθώς ανεβαίνουμε υψόμετρο, με το φρέσκο χιόνι να φτάνει τα 10-15 cm στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους (1750 μέτρα και άνω).

Από αυτή την διαταραχή σαν σύνολο, δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο καθώς οι βροχές που θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο το νησί, θα είναι πρόσκαιρες και σε αρκετές περιοχές θα κυμανθούν κάτω από 10 χιλιοστά. Το μέγιστο ύψος βροχής εκτιμούμε ότι δεν θα ξεπερνά τα 30-35 χιλιοστά. Οι περιοχές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να δεχθούν αυτά τα ύψη βροχής είναι το δυτικό μισό του νησιού και κυρίως ο ορεινός/ημιορεινός όγκος αυτού.

Στον χάρτη στην κεντρική εικόνα αλλά και πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 15:30 τοπική ώρα 28/02/2020, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 01/03/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Να διευκρινήσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιο κάτω ποσοτήτων θα σημειωθούν αύριο Σάββατο.

Από την Κυριακή και κατά την Καθαρά Δευτέρα, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός επιστρέφει καθώς σφήνα έξαρσης θα αρχίσει να εγκαθίσταται στην περιοχή μας, με τις θερμοκρασίες να σημειώνουν σταδιακή αισθητή άνοδο σε σχέση με το Σάββατο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος. Ωστόσο, στα ορεινά/ημιορεινά, αλλά και περιοχές του εσωτερικού και βορειοανατολικά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στο εσωτερικό και σε βορειοανατολικά τμήματα του νησιού. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με την πιθανότητα τοπικών βροχών ή και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα παράλια και κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Aύριο Σάββατο, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος αρχικά από τα δυτικά, όπου και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και πιο συχνά στο δυτικό μισό του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με μικρή πιθανότητα ελαφριάς και πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα που θα παρατηρούνται αρχικά στην περιοχή του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού από τα 1700 μέτρα και άνω, ενώ προοδευτικά μέχρι αργά το απόγευμα, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν από τα 1200 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι χιονοστρώσεις ωστόσο, θα είναι περιορισμένες κυρίως από τα 1500-1600 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ στις κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες στο δυτικό μισό του νησιού και στο βόρειο 1/3 του νησιού. Σε καταιγίδα, πιθανόν να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι με την πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά, αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση από τα περίπου 1000 μέτρα και άνω, με τοπικές και ελαφριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1100 μέτρα και άνω. Μέχρι τα μεσάνυχτα, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, με τάση εξασθένισης κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα υψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 19 έως 21 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 22 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 11 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το διήμερο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...