Μεγάλη αβεβαιότητα από εβδομάδας καθώς αποκομμένο χαμηλό θα βρεθεί στην Α. Μεσόγειο

Θερμές αέριες μάζες για την εποχή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και την Τρίτη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και την Τρίτη. Από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, η πρώτη διαταραχή του νέου υδρολογικού έτους θα επηρεάσει την ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το πώς θα επηρεαστεί η περιοχή μας.

Χθες Σάββατο, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή σε αρκετές περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να φτάνει έως τους 33-34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Κυριακή, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός συνεχίζει, ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες υψηλές λεπτές νεφώσεις κατά διαστήματα. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, η οποία όμως θα είναι περιορισμένη αρχικά πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με χθες Σάββατο και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 31-34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και γύρω στους 28-32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής).

invito
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Κυριακή, 18/10/2020

Την Δευτέρα και την Τρίτη, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των καιρικών συνθηκών, με τον καιρό να παραμένει κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες της Τρίτης, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Παράλληλα, αραιή σκόνη πιθανόν να συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα αρχίσει προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ωστόσο θα συνεχίσει να κυμαίνεται κατά το διήμερο γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Δευτέρα, 19/10/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη, 20/10/2020

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή επίπεδα και θα επικρατεί δροσερός καιρός τα βράδια.

Την Τετάρτη, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να αποκοπεί και να στρογγυλοκαθίσει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Παρόλα αυτά, επικρατεί αρκετή αβεβαιότητα ως προς την θέση του αποκομμένου χαμηλού αλλά της πορείας που θα ακολουθήσει. Βάσει των 2 μεγαλύτερων προγνωστικών μοντέλων (Αμερικανό και Ευρωπαικό μοντέλο), υπάρχουν 2 διαφορετικά σενάρια:

1.Βάσει του Αμερικανικού μοντέλου, το αποκομμένο χαμηλό θα στρογγυλοκαθίσει πιο κεντρικά μέσα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και άρα πιο κοντά στην δική μας περιοχή, ακολουθώντας αργή ανατολική πορεία όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες για το 4ήμερο Τετάρτη – Σάββατο.

Σε περίπτωση επαλήθευσης του πιο πάνω σενάριου, το νησί μας θα επηρεαστεί τόσο από βροχές/καταιγίδες αστάθειας, όσο και από πιο γενικευμένα φαινόμενα λόγω δυναμικών αιτίων. Συνολικά, βάσει αυτού του σεναρίου, φαίνεται να επηρεάζεται το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πρωτοβρόχια. Παράλληλα, σε περίπτωση επαλήθευσης αυτού του σεναρίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από την Τετάρτη και έπειτα, όπου και θα βρισκόμαστε σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

2. Βάσει του Ευρωπαικού μοντέλου, το αποκομμένο χαμηλό την Τετάρτη θα βρίσκεται πιο ανατολικά προς τον ελλαδικό χώρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια νότια πορεία, όπου και θα στρογγυλοκαθίσει μεταξύ Κρήτης – Αιγύπτου μέχρι και την Παρασκευή. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, το αποκομμένο χαμηλό κινείται λίγο ανατολικότερα, μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου – Κρήτης ενώ την ίδια ώρα, αρχίζει να εξασθενεί από το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή, το αποκομμένο χαμηλό θα έχει εισέλθει και πάλι στη κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης.

Σε περίπτωση επαλήθευσης του πιο πάνω σεναρίου, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ λιγότερες έως καθόλου βροχές σε σχέση με το σενάριο του αμερικανικού μοντέλου κατά το 4ήμερο Τετάρτη – Σάββατο, ενώ παράλληλα μετά από την πτώση των θερμοκρασιών που θα παρατηρηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, πιο θερμές αέριες μάζες και σκόνη από τη Μέση Ανατολή θα επηρεάσουν την περιοχή μας το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο. Ωστόσο, την Κυριακή, η σφήνα ύφεσης που φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας, θα δώσει πιο γενικευμένα φαινόμενα αστάθειας, κάτι το το οποίο δεν υποστηρίζει το αμερικανικό μοντέλο.

To Kitasweather εκτιμά ότι θα υπάρξει δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που δεν βλέπουν τα μοντέλα προς το παρόν, περιπλέκωντας περαιτέρω τα πράγματα. Πιστεύουμε ότι θα παρατηρηθούν κάποια φαινόμενα αστάθειας, με ενδεχόμενο για 1-2 περάσματα με βροχές/καταιγίδες από τα νότια.

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, στο εσωτερικό θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα σήμερα Κυριακή.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι πολύ μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες υψηλές λεπτές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, το απόγευμα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις πάνω από την οροσειρά του Τροόδους, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Θερμές αέριες μάζες για την εποχή θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και την Τρίτη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και την Τρίτη. Από την Τετάρτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, η πρώτη διαταραχή του νέου υδρολογικού έτους θα επηρεάσει την ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα ως προς το πώς θα επηρεαστεί η περιοχή μας.

Χθες Σάββατο, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή σε αρκετές περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να φτάνει έως τους 33-34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Κυριακή, ο κυρίως ηλιόλουστος καιρός συνεχίζει, ωστόσο, κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες υψηλές λεπτές νεφώσεις κατά διαστήματα. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, η οποία όμως θα είναι περιορισμένη αρχικά πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με χθες Σάββατο και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάνει γύρω στους 31-34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και γύρω στους 28-32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Κυριακή, 18/10/2020

Την Δευτέρα και την Τρίτη, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των καιρικών συνθηκών, με τον καιρό να παραμένει κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα υψηλές και μέσες νεφώσεις, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες της Τρίτης, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Παράλληλα, αραιή σκόνη πιθανόν να συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα αρχίσει προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ωστόσο θα συνεχίσει να κυμαίνεται κατά το διήμερο γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Δευτέρα, 19/10/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη, 20/10/2020

Να σημειώσουμε ότι παρόλο που οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή επίπεδα και θα επικρατεί δροσερός καιρός τα βράδια.

Την Τετάρτη, κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα αναμένεται να αποκοπεί και να στρογγυλοκαθίσει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Παρόλα αυτά, επικρατεί αρκετή αβεβαιότητα ως προς την θέση του αποκομμένου χαμηλού αλλά της πορείας που θα ακολουθήσει. Βάσει των 2 μεγαλύτερων προγνωστικών μοντέλων (Αμερικανό και Ευρωπαικό μοντέλο), υπάρχουν 2 διαφορετικά σενάρια:

1.Βάσει του Αμερικανικού μοντέλου, το αποκομμένο χαμηλό θα στρογγυλοκαθίσει πιο κεντρικά μέσα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και άρα πιο κοντά στην δική μας περιοχή, ακολουθώντας αργή ανατολική πορεία όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες για το 4ήμερο Τετάρτη – Σάββατο.

Σε περίπτωση επαλήθευσης του πιο πάνω σενάριου, το νησί μας θα επηρεαστεί τόσο από βροχές/καταιγίδες αστάθειας, όσο και από πιο γενικευμένα φαινόμενα λόγω δυναμικών αιτίων. Συνολικά, βάσει αυτού του σεναρίου, φαίνεται να επηρεάζεται το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο, κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πρωτοβρόχια. Παράλληλα, σε περίπτωση επαλήθευσης αυτού του σεναρίου, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από την Τετάρτη και έπειτα, όπου και θα βρισκόμαστε σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

2. Βάσει του Ευρωπαικού μοντέλου, το αποκομμένο χαμηλό την Τετάρτη θα βρίσκεται πιο ανατολικά προς τον ελλαδικό χώρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια νότια πορεία, όπου και θα στρογγυλοκαθίσει μεταξύ Κρήτης – Αιγύπτου μέχρι και την Παρασκευή. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, το αποκομμένο χαμηλό κινείται λίγο ανατολικότερα, μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου – Κρήτης ενώ την ίδια ώρα, αρχίζει να εξασθενεί από το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή, το αποκομμένο χαμηλό θα έχει εισέλθει και πάλι στη κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης.

Σε περίπτωση επαλήθευσης του πιο πάνω σεναρίου, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ λιγότερες έως καθόλου βροχές σε σχέση με το σενάριο του αμερικανικού μοντέλου κατά το 4ήμερο Τετάρτη – Σάββατο, ενώ παράλληλα μετά από την πτώση των θερμοκρασιών που θα παρατηρηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, πιο θερμές αέριες μάζες και σκόνη από τη Μέση Ανατολή θα επηρεάσουν την περιοχή μας το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο. Ωστόσο, την Κυριακή, η σφήνα ύφεσης που φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας, θα δώσει πιο γενικευμένα φαινόμενα αστάθειας, κάτι το το οποίο δεν υποστηρίζει το αμερικανικό μοντέλο.

To Kitasweather εκτιμά ότι θα υπάρξει δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που δεν βλέπουν τα μοντέλα προς το παρόν, περιπλέκωντας περαιτέρω τα πράγματα. Πιστεύουμε ότι θα παρατηρηθούν κάποια φαινόμενα αστάθειας, με ενδεχόμενο για 1-2 περάσματα με βροχές/καταιγίδες από τα νότια.

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, στο εσωτερικό θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα σήμερα Κυριακή.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι πολύ μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρούνται λίγες υψηλές λεπτές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν κυρίως τα μέτρια κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, το απόγευμα, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις πάνω από την οροσειρά του Τροόδους, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται σε χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν κυρίως σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...