Απομακρύνεται πρόσκαιρα προς τα δυτικά σήμερα Τρίτη το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες στις πλείστες περιοχές του νησιού. Το επόμενο διήμερο, το βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει και πάλι την περιοχή μας αλλά πολύ πιο εξασθενημένο, δίνοντας όμως τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από την Παρασκευή, το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει υποχωρήσει από την περιοχή μας, ωστόσο παραμένει η αστάθεια με την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις θερμές της ημέρας.
Σήμερα Τρίτη, το βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να στροβιλίζεται κοντά στην περιοχή μας αλλά έχει κινηθεί λίγο δυτικότερα καθώς αρχίζει να εξασθενεί.

Ήδη από το τις βραδινές ώρες μέχρι και αυτή την ώρα ο καιρός έχει βελτιωθεί σημαντικά στο νησί μας και έχει καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές, ωστόσο, δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά παράλια.
Τις επόμενες ώρες (μεσημέρι/απόγευμα), νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στο δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και δυτικό 1/3 του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να πλησιάζει και πάλι την περιοχή μας καθώς εξασθενεί περαιτέρω.

Αρχικά, αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός και στα δυτικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος καιρός με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται πιο μεμονωμένα και σε άλλη περιοχή. Κατά τις βραδινές ώρες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να συνεχίσουν να δίνουν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα φτάσει στην περιοχή μας αλλά εξασθενημένο και αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο μεμονωμένα κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Από την Παρασκευή και το Σ/Κ, το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει υποχωρήσει από την περιοχή μας, ωστόσο, παραμένουν ασταθείς οι καιρικές συνθήκες καθώς η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα με την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.