Χωρίς κάποια αξιόλογη διαταραχή θα συνεχίσει το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας μέχρι και τουλάχιστον τις αρχές της νέας εβδομάδας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο κάποιες πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές παρουσιάζονται κυρίως αργά το απόγευμα σήμερα και απόψε αλλά και το απόγευμα/βράδυ της Κυριακής. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη σήμερα και αύριο. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και τις αρχές της νέας εβδομάδας, παραμένοντας σε επίπεδα πάνω της κανονικής.
Σήμερα Παρασκευή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές βαρομετρικό χαμηλό βρίσκονται νότια της Κύπρου, καθώς απομακρύνονται ανατολικότερα/βορειοανατολικότερα προς τη Μέση Ανατολή.

Η διαταραχή αυτή δίνει βροχές και καταιγίδες στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά του νησιού, κυρίως πλησίον των παραλίων της Αιγύπτου όπως βλέπετε και στην πιο κάτω πρωινή δορυφορική εικόνα, με τον καιρό στην περιοχή μας να παραμένει γενικά αίθριος. Την ίδια ώρα, σκόνη έχει ανασηκωθεί στην περιοχή της Αιγύπτου η οποία επεκτείνεται στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού μας και αναμένεται να μας επηρεάσει προοδευτικά μέσα στην ημέρα αλλά σε αραίες ποσότητες.

Καθώς η διαταραχή περνάει νότια του νησιού μας, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος τις επόμενες ώρες, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως σε βορειοδυτικά τμήματα της οροσειράς του Τρόδους και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού νησιού αργά το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα παραμείνει στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, η διαταραχή θα απομακρυνθεί ανατολικότερα, ωστόσο σχετικά χαμηλές πιέσεις θα επηρεάζουν την περιοχή μας.

Αρχικά, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών κυρίως στο νότιο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται αραιή σκόνη, με προοδευτική υποχώρηση της από αργά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη θα έχει κατηφορίσει μέχρι την κεντρική Μεσόγειο.

Στην περιοχή μας δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική αλλάγη στο καιρικό σκηνικό και αναμένεται αρχικά κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στo δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά και αναμένονται λίγες μεμονωμένες βροχές το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες, η πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες βροχές συνεχίζει κυρίως στα νότια/νοτιοδυτικά παράλια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Στις αρχές της νέας εβδομάδας, δεν φαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά τα απογεύματα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.